Ο hair expert Jonathan Van Ness προτείνει απλές συνήθειες για πιο υγιή μαλλιά
instagram.com/victoria

Όλοι θέλουμε υγιή και δυνατά μαλλιά, όμως πολλοί παράγοντες τα επηρεάζουν, όπως η ρύπανση, η θερμότητα από hair tools, ακόμη και ο τρόπος που χτενιζόμαστε. Έτσι είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, που κάτι ξέρουν παραπάνω!

Μπορεί να έχετε δει τον celebrity hairdresser -και πλέον- brand owner, Jonathan Van Ness στις σειρές του Netflix, Queer Eye και Getting Curious With Jonathan Van Ness. Είναι ενεργός και στα social media και μοιράζεται συχνά χρήσιμα tips για τα μαλλιά.

Μάλιστα, σε πρόσφατο βίντεο του στο YouTube, μίλησε για τα 7 πράγματα που πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή, ανεξαρτήτως του τύπου τους. Έτσι, τα παρακάτω tips ισχύουν για κάθε τύπο μαλλιών.

Χτένα με αραιά δόντια για το conditioner

Αφού λουστείτε και βάλετε conditioner, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια για να απλωθεί τέλεια στα μαλλιά.

Συχνό λούσιμο;

Δύο με τέσσερις φορές την εβδομάδα αρκούν λέει! Το πολύ συχνό λούσιμο ξηραίνει και το τριχωτό και τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη τους. Αν χρειάζεται να λούζεστε πιο συχνά, επιλέξτε καλής ποιότητας προιόντα, δηλαδή: χωρίς sulphates και σιλικόνη.

Πιασμένα μαλλιά τη νύχτα

Το βράδυ η τρίχα μπορεί να σπάσει λόγω της τριβής στο μαξιλάρι και στο σώμα. Έτσι, ο Jonathan Van Ness προτείνει να τα πιάνετε σε ψηλό, χαλαρό κότσο κάθε βράδυ για να μην υπάρχει τριβή με την πλάτη και να κοιμάστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

Λίγες αλλαγές στο χρώμα

Επειδή τα μαλλιά μακραίνουν πολύ αργά, θέλει λίγο προσοχή στις πολύ έντονες αλλαγές. Ο Van Ness προτείνει η βαφή να είναι το πολύ 2-3 τόνους μακριά από το φυσικό σας χρώμα.

Μήκος και ηλικία

Να έχετε όποιο μήκος μαλλιών θέλετε, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επικρατεί ο μύθος ότι σε μικρότερες ηλικίες τα μαλλιά πρέπει να είναι μακριά και μεγαλώνοντας να είναι πιο κοντά, όμως δεν υπάρχει λόγος να μην κάνετε αυτό που θέλετε!

Θερμοπροστασία

Τα μαλλιά είναι σαν ένα ύφασμα και είναι σημαντικό να προστατεύονται από κάθε hair tool για να διατηρηθούν υγιή και δυνατά. Έτσι, ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν είναι απαραίτητο!

Extensions

Τα clip-in extensions πρέπει να αφαιρούνται μετά από 3-4 εβδομάδες, διαφορετικά θα καταστρέψουν τη φυσική τρίχα.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα