Κερατίνη ή βαφή πρώτα; Έχουμε τις απαντήσεις των ειδικών!

Το ερώτημα “αν πρέπει να βάφετε τα μαλλιά σας πριν κάνετε θεραπεία κερατίνης” δεν έχει μια απάντηση που ταιριάζει σε όλους. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που καθορίζουν τη σειρά, όπως ο τύπος κερατίνης που θα χρησιμοποιηθεί και το χρώμα των μαλλιών. Για αυτό και οι ειδικοί δίνουν συμβουλές για να σας βοηθήσουν να πάρετε την απόφαση πιο εύκολα.

Αρχικά, η κερατίνη ως θεραπεία ανοίγει με φυσικό τρόπο το χρώμα των μαλλιών. Η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα όμως γίνεται πιο περίπλοκη αν σκεφτεί κανείς ότι στόχος μιας θεραπείας κερατίνης είναι να προσφέρει στα μαλλιά λιγότερο φριζαρισμένη και περισσότερη υγιή όψη. Οπότε, η λογική σκέψη θα ήταν να περάσουν πρώτα τα μαλλιά από την έντονη διαδικασία της βαφής και μετά να λάβουν την κεράτινη για να αναζωογονηθούν και να επανέλθουν σε υγιή κατάσταση. Αλλά δεν θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα αν η κερατίνη ανοίξει παραπάνω το χρώμα που με κόπο πετύχατε με τη βαφή. 

Οι ειδικοί λοιπόν κατανοώντας το συλλογισμό αυτό, δίνουν μερικές εξηγήσεις και προτάσεις που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση σας. Το ρεπορτάζ και οι συζητήσεις μας μαζί τους καταλήγουν ότι δεν υπάρχει μια σειρά για όλους. Σε περίπτωση που έχετε κάνει ντεκαπάζ στα μαλλιά σας για να φτάσετε στο επιθυμητό χρώμα, τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν να ξεκινήσετε με τη βαφή και μετά να προχωρήσετε στην κερατίνη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μαλλιά σας δεν θα μπορούν να ανοίξουν παραπάνω. Μάλιστα, εδώ αναφέρθηκε το εξής: Η ντεκαπάζ μπορεί να φθείρει τα λέπια των μαλλιών σας και η μετέπειτα εφαρμογή της κερατίνης θα τα περιποιηθεί εις βάθος. 

Για όσες όμως δεν κάνετε ντεκαπάζ στα μαλλιά σας, καλό θα ήταν η κερατίνη να είναι το πρώτο στάδιο για τη περιποίηση των μαλλιών και η βαφή να ακολουθήσει. Η κερατίνη θα ανοίξει οπωσδήποτε τα βαμμένα μαλλιά έστω και λίγο. Όσες βέβαια έχετε ακόμα το φυσικό σας χρώμα, η κερατίνη δεν θα μεταβάλλει αυτή την απόχρωση. Επίσης, έχετε κατά νου ότι αν χρησιμοποιείτε κάποια βαφή για να καλύψετε τις γκρίζες τρίχες, τότε η κερατίνη σίγουρα θα ανοίξει αυτό το χρώμα. Ουσιαστικά, το πιο σημαντικό που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι τα μαλλιά που έχουν βαφτεί έστω και λίγο, θα ανοίξουν μόλις εφαρμοστεί η θεραπεία κερατίνης. 

Εντέλει το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε πριν αποφασίσετε τη σειρά που θα ακολουθήσετε είναι να ζητήσετε τη γνώμη του κομμωτή σας. Επειδή υπάρχουν πολλές εταιρείες που παράγουν προϊόντα κερατίνης, κάθε προϊόν έχει τις δικές του οδηγίες που αναφέρουν αν θα πρέπει να προηγηθεί ή να ακολουθήσει η βαφή των μαλλιών. Ο κομμωτής σας ξέρει καλύτερα για το ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία κερατίνης που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας και αναλόγως θα σας κατευθύνει και για τη βαφή. Οπότε, εμπιστευθείτε τον κομμωτή σας και συμβουλευτείτε τον τόσο για τη σειρά που θα ακολουθήσετε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα