Hairline Acne: Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ακμή που εμφανίζεται στο περίγραμμα του τριχωτού;
Καθαρό πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ
Credit: Lara Lepp/Instagram

Η αντιμετώπιση της ακμής αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας σε διάφορα στάδια της ζωής. Γι’ αυτό και σήμερα, θα εξετάσουμε μια λιγότερο συνηθισμένη πτυχή της, την ακμή που τη βλέπουμε στο περίγραμμα του τριχωτού, καθώς και τις διάφορες μορφές της. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και ποιοι είναι οι τρόποι πρόληψης και θεραπείας;

Τύποι ακμής στο περίγραμμα του τριχωτού

Ενώ κάθε είδος ακμής μπορεί να εκδηλωθεί κατά μήκος του περιγράμματος του τριχωτού, κάποιοι τύποι είναι πιο συνηθισμένοι από άλλους.

Φλεγμονώδεις παπούλες: Σύμφωνα με ειδικούς, οι φλεγμονώδεις παπούλες είναι ροζ σκασίματα ή σπυράκια. Ωστόσο, η ακμή μπορεί να περιλαμβάνει επίσης μαύρα και λευκά σπυράκια και κύστες.

Μυκητιασική ακμή: Το φαινόμενο προκαλεί εξανθήματα λόγω των πόρων που φράζουν εξαιτίας ενός μύκητα. Η υπερβολική ανάπτυξη αυτού του οργανισμού στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να παρουσιαστεί στο μέτωπο και πίσω από τα αυτιά. Η χρήση προϊόντων μαλλιών με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Αιτίες εμφάνισης

Ενώ τα κατάλοιπα όπως νεκρά κύτταρα του δέρματος ή το μακιγιάζ συνήθως οδηγούν στη δημιουργία ακμής σε μέρη του προσώπου, η ακμή στο περίγραμμα του τριχωτού είναι αποτέλεσμα καταλοίπων προϊόντων μαλλιών, ιδρώτα, και βρώμικων υλικών που δημιουργούν τριβή εναντίον του δέρματος, όπως από ένα καπέλο.

Πρόληψη

Για να προλάβετε το πρόβλημα, αποφύγετε τα προϊόντα μαλλιών που μπλοκάρουν τους πόρους. Προσέχουμε λοιπόν πάντα τα συστατικά που τους φράζουν, όπως έλαια και βούτυρα. Επιπλέον, να πλένετε τακτικά τα υλικά που έρχονται σε επαφή με το περίγραμμα του τριχωτού, όπως τα καπέλα και τις κορδέλες.

Θεραπεία

Για την αντιμετώπιση της ακμής στο περίγραμμα του τριχωτού πρέπει πρώτα να γίνει η σωστή διάγνωση για τα αίτιά της. Απομονώνουμε την αιτία των εξάρσεων και παίρνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μια τακτική φροντίδα του δέρματος  και προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως το καστορέλαιο, το έλαιο θυμαριού, το σαλικυλικό οξύ και τα προβιοτικά μπορούν να είναι αποτελεσματικά σε αυτήν τη διαδικασία.

Τέλος, ένας δερματολόγος μπορεί να παρέχει περαιτέρω συμβουλές και εάν είναι απαραίτητο, να προτείνει συνταγογραφούμενα ή θεραπείες στο γραφείο.

Να φροντίζετε πάντα το δέρμα σας με αγάπη και προσοχή, για να έχετε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα