Γκρίζα ή άσπρα μαλλιά; Τα μυστικά για να διατηρούν την ασημένια λάμψη και την υγεία τους
γκρίζα ή λευκά μαλλιά: πώς θα λάμψουν
Credit: @greceghanem / Instagram

Για να διατηρούν τα γκρίζα μαλλιά σας τη λάμψη και τη στιλπνότητά τους, δείτε τα παρακάτω.  

Εκτός από την προφανή αλλαγή στο χρώμα, τα γκρίζα μαλλιά συνήθως είναι πιο αφυδατωμένα και απείθαρχα, με τάση για φριζάρισμα. Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν έχετε γκρίζα μαλλιά λόγω ηλικίας ή λόγω επιλογής, μην ξεχνάτε αυτά τα στρατηγικής σημασίας tips που θα αντιστρέψουν την εικόνα τους.  

Διεγείρετε το τριχωτό

Το βούρτσισμα των μαλλιών βοηθά στη μεταφορά των φυσικών ελαίων από το τριχωτό προς τις άκρες λειαίνοντας την επιφάνεια της τρίχας. Επιπλέον το μασάζ στο τριχωτό με έλαια είναι εξίσου εξαιρετικό για την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία είναι ουσιώδης για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Επιλέγετε προϊόντα περιποίησης με την ένδειξη ‘silver’

Η φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα είναι το ‘κλειδί’ για τη διατήρηση του ψυχρού τόνου των λευκών ή γκρίζων μαλλιών. Ένα σαμπουάν ή και μάσκα silver εξουδετερώνουν τις κιτρινίλες και ανανεώνουν τη φυσική απόχρωσή σας.

Μία φορά τον μήνα κάνετε μία θεραπεία λάμψης

Αυτή μπορεί να γίνει είτε στο κομμωτήριο είτε στο σπίτι. Οι συγκεκριμένες gloss therapy συνθέσεις αναζωογονούν το χρώμα των μαλλιών χαρίζοντας ασημένια λάμψη. Παράλληλα ενυδατώνουν τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες.

Κάντε λίγες ανταύγειες

Για έξτρα φωτεινότητα και διάσταση, κάντε μερικές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο.

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό μαλλιών

Το οξειδωτικό στρες από την υπεριώδη ακτινοβολία βλάπτει το τριχωτό και την τρίχα και αλλοιώνουν το χρώμα των μαλλιών. Γι’ αυτό η αντηλιακή προστασία τους είναι σημαντική.

Must, τα προϊόντα ενυδάτωσης και θρέψης

Μετά το λούσιμο, χρησιμοποιείτε μία θρεπτική μάσκα με έλαια, βούτυρα και αντιοξειδωτικά. Τα συστατικά αυτά κάνουν λεία την τρίχα και καταπολεμούν το φριζάρισμα. Επίσης, ένα leave in conditioner θα κάνει ακόμα πιο απαλά και ευκολοχτένιστα τα μαλλιά αποτρέποντας το σπάσιμο και την ψαλίδα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα