Γιατί οι σατέν και οι μεταξένιες μαξιλαροθήκες είναι οι τόσο τέλειες για τα μαλλιά;

Η αλήθεια είναι ότι το ύφασμα της μαξιλαροθήκης παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία των μαλλιών, όσο και στη διατήρηση της άριστης ποιότητάς τους.

Οι μεταξένιες μαξιλαροθήκες αποτελούνται από ένα πολυτελές υλικό, πολύ φιλικό προς τα μαλλιά, καθώς τους επιτρέπει να αναπνέουν και δεν κρατά την υγρασία που δημιουργείται στο τριχωτό της κεφαλής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, βοηθά στην αποφυγή της έντονης τριβής των μαλλιών όσο κοιμόμαστε. Η υφή του υφάσματος συμβάλει στη λάμψη των μαλλιών και στο εύκολο χτένισμά τους. Μεταξύ άλλων, είναι υποαλλεργικές και λιγότερο απορροφητικές, που σημαίνει ότι τα βακτήρια και τα έλαια των μαλλιών δεν παγιδεύονται στη μαξιλαροθήκη.

Από την άλλη εξίσου υπέροχες είναι κι οι σατέν μαξιλαροθήκες, καθώς η σύνθεση αυτή είναι μερικές φορές αρκετά πιο απαλή από το μετάξι και είναι πολύ ευεργετική για τα μαλλιά, αλλά και το τριχωτό. Είναι εξίσου υποαλλεργικό ως ύφασμα και ελάχιστα απορροφητικό όπως το μετάξι. Ένα ακόμα από τα προτερήματα των σατέν μαξιλαροθηκών είναι ότι μετακινούνται μαζί με τα μαλλιά, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες τριβής και φθοράς τους.

Η διαφορά των δύο υφασμάτων έγκειται στην τιμή, καθώς το μετάξι είναι αρκετά πιο ακριβό από το σατέν, το οποίο μπορείτε να βρείτε όμως συχνά σε συνδυασμό με άλλους τύπους υφάσματος και σε πιο οικονομική τιμή. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου φιλικές και τέλειες προς τα μαλλιά.

Οι ειδικοί προτείνουν για τις περισσότερες περιπτώσεις τις μεταξένιες μαξιλαροθήκες, καθώς ταιριάζουν στην πλειονότητα των τύπων μαλλιών και προσθέτουν ένα παραπάνω προστατευτικό στρώμα, ειδικά αν έχετε σγουρά μαλλιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα