Γιατί ο καθαρισμός της βούρτσας των μαλλιών είναι τόσο σημαντικός;

Το να καθαρίζετε τη βούρτσα των μαλλιών σας είναι το ίδιο σημαντικό με το να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας. Ο τακτικός καθαρισμός μιας βούρτσας που χρησιμοποιείτε καθημερινά δεν βοηθά μόνο στην αφαίρεση των ρύπων, των υπολειμμάτων προϊόντων styling κλπ, αλλά παράλληλα λειτουργεί καλύτερα τόσο στο τριχωτό της κεφαλής σας, όσο και στα μαλλιά σας.

Πως να την καθαρίσετε

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το μέγεθος και ο τύπος της κάθε βούρτσας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε αρχικά είναι να αφαιρέσετε με τα δάχτυλα σας ή με μια χτένα τις τρίχες που βλέπετε να έχουν συσσωρευτεί επάνω στη βούρτσα. Έπειτα με λίγο ζεστό νερό και ένα προϊόν καθαρισμού (σαμπουάν, αφρόλουτρο κλπ) ξεκινήστε τη δράση. Ρίξτε μια με δύο σταγόνες από το καθαριστικό της επιλογής σας, λίγο νερό και μετά με τα χέρια σας φροντίστε να μεταφερθεί αυτό το προϊόν σε όλη τη βούρτσα. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά ξεπλύνετε καλά. Σιγουρευθείτε ότι δεν έχει μείνει καθόλου καθαριστικό πάνω στη βούρτσα προτού την ανακινήσετε για να φύγει η υγρασία και την αφήσετε να στεγνώσει πολύ καλά. Ιδανικά αφήστε την ένα ολόκληρο βράδυ.

Για να καθαρίσετε τη χτένα σας

Οι χτένες καθαρίζονται εξαιρετικά εύκολα. Αφαιρέστε όλες τις τρίχες που έχουν μαζευτεί σε αυτή και μετά βυθίστε τη σε ζεστό νερό με σαπούνι για μερικά λεπτά. Αν θέλετε ακόμα πιο βαθύ καθαρισμό, μπορείτε να περάσετε τις επιφάνειες της με μια παλιά οδοντόβουρτσα. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα