Έτσι θα αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Όπως αλλάζετε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου όταν αλλάζει η εποχή, είναι ωραίο να κάνετε το ίδιο και για τα μαλλιά. Η αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο δημιουργεί ξηρότητα, φριζάρισμα, ατονία στο χρώμα και ψαλίδα. 

Έχουμε μερικά εύκολα tips από τους ειδικούς, που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Το κλειδί είναι η ενυδάτωση

Σύμφωνα με τον celebrity hairstylist και δημιουργό του Veluer Creative, Michael Dueñas, η υψηλότερη θερμοκρασία ξηραίνει πολύ τα μαλλιά, με αποτέλεσμα αυτά όχι μόνο να φριζάρουν, αλλά και να σπάνε πιο εύκολα. Αν έχετε σγουρά ή, πολύ σγουρά μαλλιά και χοντρή τρίχα είναι ακόμη πιο πιθανό αυτά να αφυδατώνονται.

Στο μεταξύ, όποιος κι αν είναι ο τύπος μαλλιών σας χρειάζεστε ενυδάτωση. Επιλέξτε μάσκα, λάδι, ή κρέμα που κάνει αυτό ακριβώς.  

Προστατέψτε τα από τον ήλιο

Κι όμως τα μαλλιά χρειάζονται αντηλιακό! Ειδικά αν είναι βαμμένα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα, που παρέχουν προστασία από τον ήλιο.

Διαχειριστείτε το φριζάρισμα

Αφού γνωρίζετε ήδη ότι η ενυδάτωση είναι το κλειδί για πιο υγιή μαλλιά που δεν φριζάρουν, αντικαταστήστε τα απλά σαμπουάν σας με φουλ ενυδατικά, χρησιμοποιήστε έξτρα μάσκες και leave-in conditioner και δείτε διαφορά. Επίσης, πολλοί είναι οι ειδικοί, που προτείνουν το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής την ώρα του λουσίματος, καθώς κάνει διαφορά στην ποιότητα της τρίχας.

Αν βάφετε τα μαλλιά σας χρειάζεστε έξτρα φροντίδα

Το καλοκαίρι είναι συνήθως η περίοδος που τα μαλλιά σας τα θέλετε πιο ανοιχτά. Μία φρέσκια βαφή, όμως, σε συνδυασμό με τον ήλιο, τη θάλασσα κλπ. προκαλεί ξηρότητα. Αν βάφετε τα μαλλιά στο κομμωτήριο ζητήστε έξτρα ενυδατικές θεραπείες, που θα βελτιώσουν την κατάσταση και υγεία της τρίχας, ενώ αν τα βάφετε στο σπίτι, δώστε βάση σε προϊόντα όπως μάσκες, λάδια και άλλα για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις με θαμπό χρώμα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα