Μπορείτε να φανταστείτε τη χρήση του ορού προσώπου με υαλουρονικό στα μαλλιά;

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ευρέως ως ενυδατικό συστατικό στα προϊόντα skincare, αλλά και μαλλιών. Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι συχνά συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των συστατικών των προϊόντων μαλλιών για να τα προστατέψει από τη φθορά και να δώσει ένα λείο αποτέλεσμα. Έχετε σκεφτεί όμως τι θα μπορούσε να συμβεί αν απλώνατε στα μαλλιά απ’ ευθείας λίγο ορό υαλουρονικού οξέος, που προορίζεται για το πρόσωπο; Μια απίθανη beauty lover του TikTok το σκέφτηκε, το δοκίμασε και μοιράστηκε τα αποτελέσματα.

@katilynroundtreeSaw a TikTok that said hair oil doesn’t moisturize your hair, only water can. So I tried Hyaluronic Acid! ? ##hyaluronicacid ##hair ##hairhack ##dryhair♬ Good as Hell – Lizzo

Η Kaitlyn Boyer έγραψε στη λεζάντα “Είδα ένα video που έλεγε ότι τα μαλλιά ενυδατώνονται μόνο με νερό, όχι με έλαια. Οπότε είπα να το δοκιμάσω με υαλουρονικό οξύ!”. Στο συγκεκριμένο video, η Kaitlyn δείχνει τις αφυδατωμένες άκρες των μαλλιών της λίγο πριν τα βρέξει και απλώσει τον ορό υαλουρονικού. Ισχυρίζεται ότι μετά από δύο μόλις μέρες χρήσης αυτής της μεθόδου, παρατήρησε μεγάλη βελτίωση στην κατάσταση των μαλλιών της. Ήταν πολύ πιο απαλά και μπορούσε να τα διαχειριστεί και να τα χτενίσει πολύ πιο εύκολα.

Τι έχουν να πουν όμως οι ειδικοί για τη χρήση ορού υαλουρονικού οξέος ως ενυδατικό προϊόν μαλλιών. Λειτουργεί;

“Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό που δεν ενυδατώνει ακριβώς την επιφάνεια στην οποία θα χρησιμοποιηθεί, αλλά απορροφά την υγρασία από το περιβάλλον. Όταν εφαρμόζεται σε νωπά μαλλιά, μπορεί να συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό”, εξηγούν.

Οπότε, αυτό που προτείνουν να κάνετε είναι να το απλώσετε στο τριχωτό της κεφαλής ως θεραπεία, προκειμένου να συμβάλει στην αναζωογόνηση και θρέψη της τρίχας. Έπειτα, προτείνουν να χτενίστε τα μαλλιά σας απαλά προς τα κάτω, ώστε να απλωθεί το υαλουρονικό από τις ρίζες των μαλλιών στις άκρες. Αφήστε το έτσι για λίγα λεπτά (αν έχετε έντονη ξηρότητα, μπορείτε να το αφήσετε και όλο το βράδυ) και μετά λουστείτε. 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα