Χρειάζεστε εγχειρίδιο για το στέγνωμα μαλλιών χωρίς πιστολάκι; Εδώ είστε!
instagram.com/frizzynoodles_

Πολλές φορές η τεχνική των air-dried hair, δηλαδή μαλλιά φυσικά, χωρίς styling οδηγεί συνήθως σε φριζάρισμα και κόμπους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και σωστά. Συγκεντρώσαμε εδώ τις καλύτερες συμβουλές για φυσικό στέγνωμα στα μαλλιά, όπως και μερικά must have προϊόντα περιποίησης.

Δοκιμάσε ένα ανάλαφρο στέγνωμα

Το πιο σημαντικό είναι να απορροφηθεί η περίσσεια ποσότητα νερού από τα μαλλιά πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος – διαφορετικά ο θύλακας της τρίχας θα δυσκολευτεί να απορροφήσει τα οφέλη του προϊόντος. Αν είστε επιρρεπείς στο φριζάρισμα, ελαχιστοποιήστε το, χρησιμοποιώνταςένα τουρμπάνι μαλλιών ή βάλτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα για 10-15 λεπτά μετά το λούσιμο.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για έξτρα όγκο

Αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πετσέτα, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον όγκο γυρνώντας το κεφάλι σας ανάποδα και εφαρμόζοντας λίγο προϊόν τόσο στις ρίζες, όσο και τις άκρες των μαλλιών σας, τσαλακώνοντάς το με τα χέρια σας. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να μην αγγίζετε πολύ τα μαλλιά σας – αφήστε τα να κάνουν τη δουλειά τους από μόνα τους.

Ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας και εφαρμόσετε το κατάλληλο προϊόν

Ξεκινήστε χτενίζοντας τα μαλλιά σας με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια κρέμα λείανσης ή μια θεραπεία leave-in. Τα προϊόντα για air-dried μαλλιά είναι συνήθως κρέμες με βάση το λάδι, που περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν, αλλά και προσφέρουν επιπλέον κράτημα. Προτιμήστε, προϊόντα που δεν περιέχουν parabens ή σιλικόνες, καθώς είναι πιο φιλικά για τα μαλλιά . Δώστε επίσης, προσοχή στις άκρες των μαλλιών σας, μιας και χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση για να αποφύγετε το φριζάρισμα, την ψαλίδα, αλλά και το σπάσιμο.

Μην το παρακάνετε

Η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας όποιου προϊόντος θα βαρύνει τα μαλλιά σας. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια ποσότητα σε μέγεθος κέρματος και απλώστε την ομοιόμορφα σε όλα τα μήκη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα