Αντίο Φριζάρισμα! 6 SOS τρόποι για να το αντιμετωπίσετε
Μακριά μαλλιά
Credit: Negin Mirsalehi/Instagram

Οι αποτελεσματικές στρατηγικές για να αντιμετωπίσουμε το φριζάρισμα μια καλή. Ναι, μπορεί να γίνει!

Μπορεί η αλλαγή των εποχών να μας αναζωογονεί, οι κλιματικές συνθήκες όμως έχουν έναν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας. Ειδικά κατά την περίοδο των βροχερών μηνών, τα πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας προκαλούν έντονο φριζάρισμα, καθιστώντας ακόμα και τα πιο στιλιζαρισμένα μαλλιά ατίθασα. Ωστόσο, κατανοώντας τη δομή των μαλλιών μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε αποτελεσματικές στρατηγικές για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μια καλή.

Το φριζάρισμα των μαλλιών προκύπτει συνήθως από δύο βασικούς παράγοντες: την έλλειψη υγρασίας στην τρίχα και την τραχιά επιφάνειά της.

Έλλειψη υγρασίας: Όταν τα μαλλιά απορροφούν υγρασία από το περιβάλλον (όπως από τον αέρα), η καταπονημένη τρίχα τείνουν να την αφήνει να εισέλθει στο εσωτερικό της, ‘φουσκώνοντάς’ την και προκαλώντας φριζάρισμα.

Άγρια επιφάνεια της τρίχας: Προκαλείται από την καταστροφή της εξωτερικής στιβάδας της από παράγοντες, όπως η υπερβολική χρήση θερμότητας (σεσουάρ, ισιωτικά, κ.λπ.), ανεπαρκής περιποίηση, χημικές επεμβάσεις (χρώματα, ανταύγειες), και ακόμα και παράγοντες, όπως ο ήλιος και η θάλασσα.

Πώς λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε το φριζάρισμα;

Conditioner και leave-in προϊόντα

Εφαρμόζοντας αυτά τα προϊόντα μετά το λούσιμο, μπορούμε να «κλειδώσουμε» την ενυδάτωση στην τρίχα, αποτρέποντας έτσι το φριζάρισμα.

Τακτικό κούρεμα

Η τακτική κοπή των άκρων των μαλλιών συμβάλλει στην αποφυγή του φριζαρίσματος, καθώς αφαιρούμε την ψαλίδα η οποία είναι μία από τις βασικές αιτίες του προβλήματος.

Μείωση της θερμότητας

Αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση θερμότητας από πιστολάκι και ισιωτικές, καθώς αφαιρούν και αυτά την υγρασία από τα μαλλιά. Ή τουλάχιστον, τα ρυθμίζουμε σε χαμηλότερο επίπεδο.

Σωστή χρήση πετσέτας

Αντί να τρίβουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα, τα ταμπονάρουμε απαλά για να αφαιρέσουμε το νερό.

Χρήση θρεπτικών ελαίων

Εφαρμόζουμε φυσικά έλαια όπως αργκάν ή καρύδας στα μαλλιά για να τα ενυδατώσουμε σε βάθος.

Μετάξι και κασμίρ

Μια μεταξένια μαξιλαροθήκη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τριβής των μαλλιών κατά τη διάρκεια του ύπνου, προλαμβάνοντας το φριζάρισμα.

Τα μαλλιά που πετάνε δεν είναι μόδα! Γι΄ αυτό τα κρατάμε ενυδατωμένα και μακριά από το φριζάρισμα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα