7 αποτελεσματικά tips για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα
Καστανόξανθες φυσικές μπούκλες
Credit: Hair by Reema/Instagram

Τα πιο σημαντικά βήματα για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από τo θερμό styling.

Τα μαλλιά μας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθημερινά, και η θερμότητα από τα εργαλεία styling μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών μας όμως, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από τη θερμότητα και να διατηρήσουμε την υγεία και τη λάμψη τους.

7 tips για προστασία από τη θερμότητα

  1. Εφαρμογή προστατευτικών προϊόντων
  2. Χρήση ενυδατικού σαμπουάν και μαλακτικού
  3. Μείωση συχνότητας λουσίματος
  4. Αποφυγή των επεξεργασιών με χημικά
  5. Χρήση μασκών
  6. Επιλογή κατάλληλων εργαλείων
  7. Δοκιμή προϊόντων αναστροφής της θερμικής ζημιάς

Εφαρμόζουμε προστατευτικά προϊόντα

Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε θερμού εργαλείου, εφαρμόζουμε πάντα ένα προστατευτικό προϊόν. Τα προστατευτικά σπρέι δημιουργούν μια αόρατη ασπίδα που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα των εργαλείων styling και το έντονο ηλιακό φως. Επιπλέον προτιμάμε τα προϊόντα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως έλαια αβοκάντο και βούτυρο καριτέ, για να διατηρήσουμε την υγρασία των μαλλιών μας.

Χρησιμοποιούμε ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό

Επιλέγουμε ενυδατικά σαμπουάν και μαλακτικά που ενισχύουν την υγρασία των μαλλιών και παράλληλα αποτρέψουν την ξηρότητα και την ψαλίδα.

Μειώνουμε το συχνό λούσιμο

Αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο που αφαιρεί τα φυσικά έλαια των μαλλιών μας, κάνοντάς τα πιο ευάλωτα στη θερμότητα. Και ιδανικά για έξτρα επανόρθωση και ενδυνάμωση, εφαρμόζουμε μια προστατευτική μάσκα πριν από το λούσιμο.

Αποφεύγουμε τις επεξεργασίες με χημικά

Η χρήση βαφών και ξανθιστικών μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά, ενώ και το καθημερινό styling μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Αποφεύγουμε τις επεξεργασίες με χημικά και αναζητάμε προϊόντα με φυσικά συστατικά, όπως κερατίνη και κολλαγόνο.

Χρησιμοποιούμε μάσκες

Οι μάσκες μαλλιών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αναζωογόνηση και την ενυδάτωση των μαλλιών μας επομένως εφαρμόζουμε τακτικά, μία φορά την εβδομάδα για να επαναφέρουμε την υγεία και τη λάμψη τους.

Επιλέγουμε κατάλληλα εργαλεία

Όταν χρησιμοποιούμε θερμικά εργαλεία styling, προτιμούμε εκείνα που προσφέρουν ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας για να μειώσουμε τις φθορές. Οι πλάκες από κεραμικά υλικά είναι ιδανικές για αυτόν τον σκοπό.

Δοκιμάζουμε προϊόντα αναστροφής της θερμικής ζημιάς

Αν αντιμετωπίζουμε ήδη ζημιά από τη θερμότητα, ψάχνουμε προϊόντα που προσφέρουν αναστροφή της ζημιάς. Παρόλα αυτά, αν η ζημιά έχει ήδη γίνει πιθανότατα να χρειαστεί να κόψουμε τα μαλλιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα