Γραμμές Μαριονέτας: Πώς θα επιβραδύνουμε την εμφάνιση των ρινοπαρειακών ρυτίδων;
Elsa Hosk
Credit: Elsa Hosk/Instagram

Τι ακριβώς είναι οι γραμμές μαριονέτας και πώς θα επιβραδύνουμε την εμφάνισή τους;

Οι γραμμές μαριονέτας είναι οι ρινοπαρειακές ρυτίδες που κάνουν την εμφάνισή τους καθώς μεγαλώνουμε. Αν και συχνά τις αγνοούμε, μπορούν να γίνουν ενοχλητικές και να απαιτούν ειδικές θεραπείες για να αντιμετωπιστούν.

Τι είναι οι γραμμές μαριονέτας;

Οι γραμμές μαριονέτας είναι οι γραμμές στις γωνίες του στόματος που ξεκινούν από τα πλαϊνά της μύτης με φορά προς τη γραμμή του σαγονιού, θυμίζοντας τις συγκεκριμένες κούκλες. Υπαίτιοι αυτών είναι η φυσική σύσπαση των μυών όταν γελάμε και η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Τι προκαλεί τις γραμμές μαριονέτας;

Οι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία των γραμμών μαριονέτας είναι η γενετική προδιάθεση, η φυσική κίνηση των μυών του προσώπου και η απώλεια κολλαγόνου λόγω γήρανσης. Επίσης, η διατροφή μας και ο τρόπος ζωής συμβάλλουν στη νεανική κατάσταση του δέρματος.

Επιλογές θεραπείας

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για τη μείωση των γραμμών μαριονέτας. Οι πιο γνωστές είναι οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος και botox και η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου με χημικά πίλινγκ. Η υγιεινή διατροφή και η αντιηλιακή προστασία είναι επίσης σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και την πρόληψη των ρυτίδων.

Οι γραμμές μαριονέτας είναι φυσιολογικό κομμάτι της γήρανσης. Ωστόσο μπορούμε να τις μειώσουμε και να προλάβουμε την εμφάνιση νέων με τις κατάλληλες θεραπείες και τη σωστή φροντίδα. Επίσης η συνεργασία με έναν ειδικό θα βοηθήσει στην επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων για ένα νεανικό και υγιές δέρμα. Διαφορετικά, υπάρχει και η άλλη επιλογή. «Αγκαλιάζουμε» τα σημάδια του χρόνου και την ηλικία μας!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα