Γιατί πρέπει να σταματήσετε να πλένετε το πρόσωπό σας μέσα στο ντους

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της κάθε ημέρας είναι το μπάνιο στη ντουζιέρα (και στη θάλασσα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Ειδικά όταν γυρνάμε στο σπίτι μετά από μία εξαντλητική μέρα, το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να βουτήξουμε για λίγο στη μπανιέρα μας και μετά να δούμε Netflix.

Κάτι μας λέει ότι και σε εσάς συμβαίνει το ίδιο και εκτός κι αν σας αρέσει το  παγωμένο νερό χειμώνα-καλοκαίρι, τότε αυτό το απολαυστικό μπάνιο γίνεται με πολύ ζεστό ή ακόμα και καυτό νερό. Σωστά;

Κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τα μαλλιά και το σώμα σας, πλένετε και το πρόσωπό σας… και αυτή σας η συνήθεια είναι καταστροφική για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου, σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Θα απορήσετε και δεν σας αδικούμε: νερό αυτό του νιπτήρα, νερό και αυτό της ντουζιέρας, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η θερμοκρασία του. Το πολύ ζεστό νερό που βάζετε στο ντους, μπορεί να είναι απίστευτα απολαυστικό, ταυτόχρονα όμως αφυδατώνει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να την ξηραίνει και μακροπρόθεσμα να προκαλεί ρυτίδες.

Αυτό συμβαίνει γιατί το ζεστό νερό διασπά το υδρολιπιδικό φιλμ, δηλαδή τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαιά του που το κρατούν ενυδατωμένο.

Αν λοιπόν δεν είστε διατεθειμένες να κάνετε ντους με κρύο ή έστω χλιαρό νερό και τον χειμώνα (που φανταζόμαστε πως δεν είστε), κάντε τον καθαρισμό του προσώπου σας μόνο στο νιπτήρα.