Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσουμε baby oil για μαύρισμα;
Μαύρισμα
Credit: Camilla Coelho/Instagram

Το baby oil είναι μία γνωστή μέθοδος που υποτίθεται ότι επιταχύνει το μαύρισμα. Είναι όμως ασφαλές;

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η επιθυμία για μαυρισμένο δέρμα γίνεται όλο και πιο έντονη. Πιθανόν να έχουμε δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να αποκτήσουμε το τέλειο χρώμα. Και το baby oil είναι ίσως η πιο γνωστή από αυτές εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, οι δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το baby oil μπορεί να κάνει το δέρμα να μαυρίσει πιο γρήγορα, αλλά ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του.

Τι είναι το baby oil;

Το baby oil είναι ένα προϊόν με ορυκτέλαιο με λίγο άρωμα. Είναι γνωστό για την ικανότητά του να μαλακώνει και να διατηρεί την υγρασία του δέρματος, παραμένοντας στην επιφάνειά του.

Γιατί χρησιμοποιούμε το baby oil για μαύρισμα;

Πολλοί χρησιμοποιούν το baby oil για γρήγορο μαύρισμα, καθώς επιτρέπει την προσέλκυση και την απορρόφηση των ακτίνων UV. Όμως, παρόλο που αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερο αποτέλεσμα, το baby oil δεν προσφέρει καμία προστασία από τον ήλιο.

Είναι ασφαλές το μαύρισμα με baby oil;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το μαύρισμα με baby oil είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία του δέρματος. Το baby oil απορροφά τις ακτίνες UV, αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκαυμάτων, τον εκφυλισμό των κυττάρων και την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος.

Κίνδυνοι από το μαύρισμα με baby oil

Καρκίνος του Δέρματος: Το baby oil προσελκύει τις ακτίνες UV, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Πρόωρη Γήρανση: Η έκθεση στον ήλιο και μάλιστα χωρίς προστασία προκαλεί διάσπαση του κολλαγόνου, ρυτίδες, ηλιακές κηλίδες και χαλάρωση.

Ηλιακά Εγκαύματα: Το baby oil εντείνει τον κίνδυνο ηλιακών εγκαυμάτων, τα οποία είναι επώδυνα, προκαλούν φαγούρα, αφυδάτωση και ενίοτε μόνιμα σημάδια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα λάδια για μαύρισμα;

Κανένα λάδι δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό. Η χρήση φυσικών ελαίων όπως το λάδι καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο δεν μειώνει τον κίνδυνο εγκαυμάτων ή καρκίνου του δέρματος. Συνεπώς, το μόνο λάδι που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στον ήλιο είναι το αντηλιακό λάδι με υψηλό δείκτη προστασίας.

Μπορούμε να φορέσουμε baby oil πάνω από αντηλιακό;

Η ανάμειξη baby oil με αντηλιακό δεν προσφέρει καμία απολύτως προστασία και μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς το baby oil δεν περιέχει SPF και δεν προστατεύει από τις ακτίνες UV.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα, ακόμη και με χρήση SPF. Το baby oil μπορεί να σας βοηθήσει να μαυρίσετε πιο γρήγορα, αλλά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης και καρκίνου του δέρματος. Καλό θα είναι να το αποφύγουμε και να προτιμήσουμε αντηλιακά προϊόντα για την προστασία του δέρματος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα