Το ιδανικό άρωμα για τον γάμο σας: Τα κορυφαία tips για να το βρείτε
πώς να επιλέξετε το ιδανικό άρωμα για τον γάμο σας
Credit: @Unsplash

Για να τελειοποιήσετε τη μοναδική σας εμφάνιση στην τελετή του γάμου και το πάρτι, πρέπει να βρείτε και το κατάλληλο άρωμα. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω tips.

Ρίξτε μια ματιά μπροστά στον καθρέφτη. Το νυφικό φόρεμά σας είναι υπέροχο. Κάθε λεπτομέρεια είναι φροντισμένη στην εντέλεια, και όλα αντικατοπτρίζουν το μοναδικό σας στιλ. Αλλά κάτι λείπει, κάτι που ολοκληρώνει την αισθητική εμπειρία, κάτι που ανεβάζει το event σε ένα άλλο επίπεδο. Και αυτό το κάτι είναι το τέλειο άρωμα για τον γάμο σας.

Η ατμόσφαιρα αυτής της ιδιαίτερης μέρας αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα χάρη στο φόρεμα, την τοποθεσία της τελετής και, φυσικά, το άρωμα που θα αποτελέσει κομμάτι μιας νέας ανάμνησης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να το επιλέξετε προσεκτικά. (Ακόμα και αν ο γάμος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας, αποθηκεύστε αυτό το άρθρο γιατί θα σας χρειαστεί.)

Τα tips για να βρείτε το σωστό άρωμα για τον γάμο σας

Λάβετε υπόψη το περιβάλλον και την εποχή του έτους

Π.χ. σε γάμους την άνοιξη ή το καλοκαίρι, όπου τα χρώματα της φύσης είναι ζωηρά, μπορείτε να επιλέξετε φρέσκα, λουλουδάτα αρώματα.

Αντίθετα, σε γάμους το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, τα πιο πλούσια και ζεστά αρώματα, με ξυλώδεις ή πικάντικες νότες, προσθέτουν ζεστασιά και κομψότητα στη συνολική σας εμφάνιση.

Το στιλ και το θέμα που έχει ο γάμος

Το άρωμά σας πρέπει να είναι μια επέκταση της προσωπικότητάς σας. Αν π.χ. σας χαρακτηρίζει ο ρομαντισμός, διαλέξτε ανάλαφρες λουλουδάτες ή απαλές ανατολίτικες νότες. Συνήθως ο χαρακτήρας αυτών των αρωμάτων αποπνέμια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας. Μήπως ο γάμος έχει ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως π.χ. ‘vintage’; Τότε ψάξτε για ένα αντίστοιχο άρωμα που προσθέτει αρμονία στην όλη αισθητική εμπειρία.

Συζητήστε τις επιλογές σας με τον σύντροφό σας

Ρώτηστε τον ποια είδη αρωμάτων προτιμά ή αν έχει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις. Μαζί, μπορείτε να βρείτε το τέλειο άρωμα που αποτυπώνει την ουσία της σχέσης σας.

Κάνετε δοκιμές

Η επιλογή ενός αρώματος είναι μια προσωπική και υποκειμενική απόφαση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαθέσετε χρόνο ώστε να δοκιμάσετε αρκετές επιλογές πριν καταλήξετε στην τελική. Πάρτε δείγματα για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του κάθε αρώματος στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μην ξεχνάτε τη διάρκεια

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι η διάρκειά του. Επιλέξτε ένα άρωμα που διαρκεί, ειδικά αν μετά τον γάμο έχετε πάρτι. Ψάξτε για αρώματα με υψηλή συγκέντρωση αιθέριων ελαίων και ποιοτική σύνθεση. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι θα παραμένει φρέσκο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Φτιάξτε τη δική σας αρωματική υπογραφή

Από την επιλογή των συστατικών έως το σχεδιασμό φιάλης και της ετικέτας, η δημιουργία του δικού σας αρώματος σάς προσθέτει μία μοναδική πινελιά στον γάμο σας.

Αν σας αρέσει αυτήν την προσέγγιση, καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία κάποιες εβδομάδες ή και μήνες πριν. Έτσι θα έχετε αρκετό χρόνο να τελειοποιήσετε το άρωμά σας πριν από τη μεγάλη ημέρα.

Bonus ιδέα: Μοιράστε ως αναμνηστικό ένα μικρό δείγμα του αρώματος στους καλεσμένους σας ώστε να συνδέσουν τη σημαντική αυτή ημέρα για σας με την ευωδιά του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα