Ο Francis Kurkdjian είναι ο νέος δημιουργός αρωμάτων του οίκου Dior κι αυτό σημαίνει πολλά!
photo by instagram.com/diorbeauty/

Η Parfums Christian Dior ανακοινώνει το νέο της δημιουργό αρωμάτων, Francis Kurkdjian και η είδηση κάνει κάποιο σχετικό θόρυβο στο χώρο της ομορφιάς, καθώς αυτό σημαίνει από μόνο του πάρα πολλά πράγματα.

Ο ευφάνταστος, παθιασμένος και ανήσυχος Francis Kurkdjian
θα ηγείται των αρωματικών δημιουργιών του Γαλλικού οίκου και πιθανολογούμαι ότι θα δούμε πολλά κι αλλιώτικα ως συνθέσεις και αρώματα να δημιουργούνται έτσι απλά.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής και δημιουργός αρωμάτων του ομώνυμου οίκου Francis Kurkdjian, τον οποίο ίδρυσε το 2009 μαζί με τον Marc Chaya και ανήκει στο Group της LVMH από το 2017, ο Γάλλος δημιουργός θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρωματοποιούς της εποχής. Το ρεπορτάζ λέει ότι παραμένει κι ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Francis Kurkdjian, οπότε θα’χει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την παράλληλη δράση του.

Μια φορά κι έναν καιρό

Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς, ήταν μόλις 25 ετών όταν συνέθεσε το πρώτο του ανδρικό άρωμα, Le Male του Jean-Paul Gaultier, το οποίο αποτέλεσε και την αρχή της καριέρας του. Ένας παθιασμένος καλλιτέχνης και εξαιρετικά επιδέξιος αρωματοποιός, δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται ύστερα από αυτήν την αρχική επιτυχία, επαναπροσδιορίζοντας την ίδια την έννοια του αρώματος, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος ενός bespoke ατελιέ αρωμάτων το
2001.

Ο Francis Kurkdjian είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία εντυπωσιακών αρωμάτων για μυθικούς οίκους, συμπεριλαμβανομένου του Dior, για τον οποίο συνέθεσε το Eau Noire και το Cologne Blanche της La Collection Privée Christian Dior.

Στις επιτυχίες του να σημειωθεί ότι το 2008, ανακηρύχθηκε καλύτερος αρωματοποιός από το περιοδικό Cosmétique με πολλά από τα αρώματά του να έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία. Το 2009 μάλιστα πήρε τον τίτλο Knight Of Arts And Letters. Είναι ένα γνήσιος οραματιστής, που επεκτείνει συνεχώς το εύρος δυνατοτήτων που σχετίζονται με τα αρώματα, ενώ φέρνει μια καλλιτεχνική διάσταση στη δημιουργία αρωμάτων. Έχει υπογράψει πολυάριθμες συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες όπως η Sophie Calle και ο χορογράφος Christian Rizzo. Όσοι είναι κοντά του λένε ότι το διαρκές ταξίδι αισθήσεων τον έχει οδηγήσει σε αξέχαστα οσφρητικά installation και παραστάσεις σε υπέροχες τοποθεσίες, όπως το Grand Palais και το Château De Versailles, ένα μοναδικό μέρος που έχει συνδεθεί πολλές φορές με τον Dior.

Ο Laurent Kleitman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Parfums Christian Dior, έκανε και τις πρώτες δηλώσεις γι' αυτή την εξαίσια συνεργασία: «Ο Francis Kurkdjian είναι ένας οραματιστής αρωματοποιός και ένας παθιασμένος καλλιτέχνης, που φέρει την πλήρη δημιουργικότητά του, το savoir-faire και τον επαγγελματισμό του στα αρώματα Dior, δημιουργώντας τα μελλοντικά ελιξίρια που θα κατακτήσουν τον κόσμο. Ο Francis θα αναπτύξει τις δημιουργίες του μέσα από μια εξαιρετική αρωματική κληρονομιά που ξεκίνησε το 1947, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση εξαιρετικών λουλουδιών και τολμηρών δημιουργικών πρωτοβουλιών».

«Είναι ύψιστη τιμή για μένα να ανήκω στην Parfums Christian Dior, έναν οίκο με ιστορία, που αποτελεί πλούσια πηγή έμπνευσης και κοιτάει με αποφασιστικότητα το μέλλον. Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ το όραμά μου μέσω των αρωματικών μου δημιουργιών. Το να δουλεύω στον οίκο Dior, ενώ συνεχίζω να δημιουργώ για το δικό μου οίκο είναι ένα μεγάλο προνόμιο. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Bernard Arnault για την εμπιστοσύνη του σε μένα ως μέλος της LVMH και να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Claude Martinez, Stéphanie Medioni, Laurent Kleitman και Marc Chaya για την υποστήριξή τους», είπε ο Francis Kurkdjian.

Ο Francis Kurkdjian διαδέχεται τον Francois Demachy, δημιουργό αρωμάτων Dior από το 2006, ο οποίος έχει ανανεώσει μέχρι σήμερα τολμηρά εμβληματικά αρώματα της κληρονομιάς του Dior, όπως το J’adore και το Miss Dior, εξερευνώντας παράλληλα, νέα αρωματικά μονοπάτια στη συλλογή La Collection Privée Christian Dior. Μια από τις πιο εντυπωσιακές κι εμβληματικές επιτυχίες του παραμένει το Sauvage, ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που γεννήθηκε το 2015 και το κορυφαίο σε πωλήσεις ανδρικό άρωμα στον κόσμο. Ο Francois Demachy είναι ένας ιθαγενής της Grasse με πάθος για τα λουλούδια, που έχει εργαστεί, ιδιαίτερα για να προσδώσει στα αρώματα Dior τα καλύτερα συστατικά, πολλαπλασιάζοντας τις αποκλειστικές συνεργασίες με νέους καλλιεργητές λουλουδιών. «Ο François Demachy θα παραμείνει ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα μεταξύ όλων εκείνων που βοήθησαν να εξυμνήσουμε το μοναδικό πνεύμα Dior και να διαιωνίσουμε το όνειρο του Dior. Τα αρώματά του είναι διαχρονικοί θησαυροί. Ήταν μια εξαιρετική περιπέτεια και μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι μαζί του, τόσο στο Παρίσι όσο και στην Grasse», δήλωσε ο Laurent Kleitman αποχαιρετώντας τον.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα