Μαντεύοντας τις μεγαλύτερες τάσεις στα αρώματα

Η συζήτηση τα τελευταία χρόνια γύρω από τα αρώματα, τη σημασιολογία τους και τη δυναμική τους γιγαντώνεται και οι διάσημοι αρωματοποιοί σ’ ολόκληρο τον κόσμο ερευνούν παλιές και νέες συνήθειες του πλανήτη, προκειμένου να φωτίσουν με τις δημιουργίες τους τις σπουδαιότερες τάσεις της εποχής.

Ανάλυση στα συστατικά

Η σύγχρονη αρωματοποία εστιάζει για πρώτη φορά στην προέλευση των πρώτων υλών και το κατά πόσο τα φυσικά συστατικά είναι καλύτερα από τα συνθετικά. Το 2022 θα είναι σίγουρα η χρονιά που θα αναζητηθεί η βιωσιμότητα των υλικών και η όποια σύνθεση θα είναι πια απόλυτα αντιληπτή και κατανοητή από όλους μας.

Με οδηγό την τεχνολογία

H άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) πιθανολογείται ότι θα αγγίξει τη βιομηχανία αρωμάτων για να την πάει προς στο μέλλον. Μέχρι τότε, η διαδικασία δημιουργίας ενός αρώματος θα παραμείνει χειροποίητη με τις διάσημες μύτες να συγκεντρώνουν ένα πλήθος οσφρητικών εμπειριών, αναμνήσεων και τη δική τους ευαισθησία, προκειμένου να δημιουργούν αρώματα του μέλλοντος.

Πιο κοντά στα συναισθήματα

Η εμπειρία των αρωμάτων φαίνεται να οδηγεί σε μια συναισθηματική αξία, καθώς εξιτάρει πια η σπουδαία ικανότητα μιας εσάνς να δημιουργεί “διάθεση”. Μεγάλοι οίκοι ερευνούν και συγκεντρώνουν συνδυασμούς συστατικών που προσφέρουν πάνω απ’ όλα μια αναζωογονητική κι εμψυχωτική αίσθηση. Πίσω από κλειστές πόρτες, σπουδαίοι αρωματοποιοί στοιχηματίζουν στο άρωμα του μέλλοντος, που θα έχει να κάνει κυρίως με συναισθηματική φόρτιση.

Ασυνήθιστες αρωματικές δοκιμές

Η χρονιά που πέρασε έφερε στο προσκήνιο αρώματα μαλλιών και αρωματικά βραχιόλια-τατουάζ. Roll-on προϊόντα, έλαια και πολλά ακόμη που έδωσαν πρωτότυπες χειρονομίες ή έναν πιο αναλλακτικό χειρισμό μιας ενδιαφέρουσας εσάνς. Λέγεται ότι ο τρόπος που θα απλώνονται τα αρώματα θα αλλάξει. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα πιο αλλιώτικα της αρωματοποιίας.

Παρατηρώντας την εξέλιξη των αρωματικών τάσεων τις τελευταίες δεκαετίες, εκεί ανάμεσα σε κλασσικές, φρέσκες ή γκουρμέ εσάνς, η επιθυμία να απωκοδικοποιεί κανείς την όποια επιλογή κι αίσθηση θα οδηγεί αναπόφευκτα στο μαγικότερο οσφρητικό ταξίδι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα