Έτσι θα κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο
instagram.com/moodpourtoi

Είναι αλήθεια ότι νιώθετε ιδιαίτερα όμορφα όταν τυχαία, μέσα στη ημέρα έρχεται η μυρωδιά του αγαπημένου σας αρώματος, ή όταν κάποιος σας πει ότι μυρίζετε υπέροχα.  Ωστόσο, το να πρέπει να εφαρμόζετε ξανά και ξανά το άρωμά σας δεν είναι ακριβώς ιδανικό.

Υπάρχουν όμως, τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι το άρωμά σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο μέσα στην ημέρα.

Εφαρμόστε το άρωμα απευθείας στο δέρμα

Το σημείο εφαρμογής ενός αρώματος είναι μεγάλης σημασίας. Τα αρώματα είναι σχεδιασμένα για να περνούνται απευθείας στο δέρμα, και όχι στα ρούχα, στον αέρα ή στα μαλλιά.

Η διάρκεια ενός αρώματος εξαρτάται από το πόσο ξηρό ή ενυδατωμένο είναι το δέρμα σας. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, το άρωμα θα απομακρυνθεί γρηγορότερα. Επομένως, αν θέλετε το άρωμα σας να διαρκέσει περισσότερο, μετά το ντους φροντίστε να ενυδατώστε καλά το δέρμα σας.

Αποφύγετε το ψέκασμα στον αέρα

Όλες μας είμαστε ένοχες, έστω και μία φορά, του mist-and-walk-through, το οποίο όχι μόνο είναι η απόλυτη σπατάλη, αλλά μπορεί και να λεκιάσει και τα ρούχα.

Επίσης, το να ψεκάζετε τα μαλλιά με άρωμα, ειδικά κάποιο με βάση την αλκοόλη, μπορεί να ξηράνει την τρίχα.

Επικεντρωθείτε στα σημεία των παλμών

Τα σημεία των παλμών είναι τα πιο ζεστά σημεία του σώματος και έτσι η θερμότητα επιταχύνει τη διαδικασία του στεγνώματος, βοηθώντας στην έκκριση του αρώματος. 

Οι καρποί και ο λαιμός είναι τα σημεία που επιλέγουν οι περισσότεροι, αλλά υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά σημεία παλμού στο σώμα που θα μεγιστοποιήσουν την ένταση και τη διάρκεια του αρώματος. Δοκιμάστε να περάσετε το άρωμά σας στους αγκώνες και πίσω από τα γόνατα, και μην ξεχάσετε τα σημεία παλμού πίσω από το αυτί, ακόμη και την κοιλιά σας.

Μην το τρίβετε

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διαδεδομένα λάθη που κάνετε όταν εφαρμόζετε κάποιο άρωμα, είναι το τρίψιμο των καρπών μεταξύ τους. Αφήστε το άρωμα να στεγνώσει από μόνο του, έτσι δεν θα αλλοιώσει τις κορυφαίες νότες, και θα επιτρέψει στα στρώματά του να παίξουν σωστά το ρόλο τους.

Όταν είναι να αγοράσετε ένα νέο άρωμα, λάβετε υπόψιν σας, ότι η έντασή του εξασθενεί καθώς περνάει η μέρα, οπότε μην είστε προσκολλημένες στα πρώτα 10 λεπτά της απόδοσής του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα