Φοράτε φακούς επαφής; Αυτά τα πολύτιμα tips θα σας σώσουν!

Αν με ρωτάτε, οι φακοί επαφής είναι η καλύτερη εφεύρεση της ανθρωπότητας. Αν είχατε και εσείς 6 βαθμούς μυωπία σε κάθε μάτι, συν αστιγματισμό, μάλλον θα συμφωνούσατε μαζί μου. Είναι σωτήριοι όταν βρέχει έξω (δοκιμάστε να δείτε με γυαλιά όταν ο ουρανός «κλαίει» και θα παρακαλάτε να κυκλοφορήσουν μίνι υαλοκαθαριστήρες για κάθε φακό σας) ή όταν ο ήλιος λάμπει υπερβολικά πολύ και εσείς δεν μπορείτε να βάλετε γυαλιά ηλίου. Ωστόσο, στο μακιγιάζ παρουσιάζουν μια δυσκολία: τα ερεθισμένα μάτια. Τι γίνεται τότε; Τότε ακολουθούμε τα παρακάτω tips μας και λέμε αντίο στους ερεθισμούς.

matia gif

Μη λιπαρά προϊόντα
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα προϊόντα ματιών (σκιές κλπ) αλλά όλου του προσώπου. Τα έλαια έχουν τον τρόπο τους να «μεταναστεύουν» και να καταλήγουν στα μάτια σας συνεπώς διαλέξτε προϊόντα που γράφουν oil free.

Όχι πούδρες
…αλλά κρέμες. Οι σκιές σε μορφή πούδρας (οι κλασικές) θα μπουν μέσα στα μάτια σας όσο προσεκτικές και αν είστε. Αν δεν τα ερεθίσουν θα θολώσουν τους φακούς σας. Για να βάλετε λοιπόν χρώμα στα βλέφαρα και να συνεχίσετε να βλέπετε καλά, διαλέξτε σκιές με κρεμώδη υφή ή σε στικ.

matia phoebe gif

Προσοχή με τη μάσκαρα
Οι αδιάβροχες και πολύ πλούσιες υφές που στεγνώνουν και δημιουργούν τρίμματα (τα οποία βρίσκετε σε όλο το πρόσωπό σας) δεν είναι κατάλληλες. Τα τρίμματα μπορεί να μεταφερθούν και στα μάτια σας με συνέπεια να σας τα ερεθίσουν. Διαλέξτε πιο ελαφριές υφές και σηκώστε το βλέφαρό σας με τα δάχτυλα κατά την εφαρμογή για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μην βάζετε μολύβι
Όχι παντού αλλά στο εσωτερικό του κάτω βλέφαρου. Αντιλαμβάνεστε το κακό που μπορεί να σας προκαλέσει. Τι να κάνετε όμως αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε μολύβι κι εκεί; Να διαλέξετε μολύβια με gel υφή. Δεν είναι 100% ασφαλή αλλά είναι καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

DIY: Η μάσκα που θα σώσει το πρόσωπο σας όταν έχετε hangover

Sex and the City: Ποια προϊόντα ομορφιάς δεν θα αποχωρίζονταν οι 4 χαρακτήρες;

Να πώς θα διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας λαμπερό όλο το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram