Φοράς φακούς επαφής; Αυτά είναι τα beauty tips που πρέπει να γνωρίζεις

Instagram @Instagram @hungvanngo

Εάν φοράς γυαλιά μυωπίας για πολλά χρόνια, όπως εγώ, είναι σίγουρο πως καταλαβαίνεις την τεράστια ανακούφιση που νιώθει κάποιος την πρώτη φορά που φοράει φακούς επαφής. Πλέον μπορείς να κάνεις όποιο μακιγιάζ θέλεις, χωρίς να σκέφτεσαι εάν θα φαίνεται πίσω από τα γυαλιά σου.

Ακόμα κι αν νιώθεις πλέον την ελευθερία να πειραματιστείς περισσότερο με το μακιγιάζ σου υπάρχουν κάποια beauty tips που χρειάζεται να γνωρίζεις. Γιατί; Κάποια προϊόντα, κυρίως λόγω σύνθεσης μπορεί να σου προκαλέσουν φαγούρα, τσούξιμο ή κάποιες άλλες ενοχλήσεις.

Έτσι, εμείς συγκεντρώσαμε 4 beauty tips που χρειάζεται να γνωρίζεις για να μην αντιμετωπίσεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα.

1- Σταγόνες

Είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να έχεις πάντα μέσα στο νεσεσέρ της τσάντας σου. Έτσι κάθε φορά που νιώθεις πως τα μάτια σου είναι στεγνά θα μπορείς να εφαρμόσεις τις σταγόνες.

2- Επίλεξε oil-free προϊόντα

Όσες από εσάς φοράτε φακούς επαφής, θα πρέπει να επιλέγετε oil-free foundation και concealer, καθώς η σύνθεση αυτών των προϊόντων δεν επηρεάζουν τα μάτια. Επίσης, τα oil free καλλυντικά προϊόντα δεν θολώνουν τους φακούς όσες ώρες κι αν περάσουν.

3- Η επιλογή της mascara 

Η επιλογή της σωστής mascara είναι μία αρκετά σημαντική υπόθεση. Προτιμήστε μία με κοντές τρίχες και δώστε μεγάλη προσοχή στην ποσότητα της mascara. Σίγουρα δεν θέλεις να ο φακός σου με μαύρα στίγματα.

4- Μολύβι ματιών

Τα μολύβια ματιών μπορεί να αναβαθμίζουν τα μακιγιάζ μας, ωστόσο χρειάζεται να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικές καθώς πολλές φορές αφήνουν υπολείμματα που θολώνουν και λερώνουν τους φακούς. Ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα eyeliner ή ένα μαλακό μηχανικό μολύβι ματιών.