Εσείς ξέρετε πότε λήγει το αγαπημένο σας προϊόν ομορφιάς;

Δεν είναι εύκολο να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς επειδή απλά έχει λήξει η διάρκεια ζωής τους, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να τα αποχωρίζεστε τη σωστή στιγμή. Σκεφτείτε ότι με την πάροδο του χρόνου, πολλά από τα προϊόντα στέκονται ξεχασμένα σε κάποιο νεσεσέρ ή γωνία του μπάνιου και συγκεντρώνουν βακτήρια στην επιφάνεια των προϊόντων, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, ακόμη κι ακμή!

Οπότε καλό θα ήταν προτού ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν μακιγιάζ από τα παλιά να αναλογστείτε τι συμβαίνει με τη διάρκεια ζωής του. Στην πραγματικότητα, σε κάθε προϊόν – συσκευασία αναγράφεται πάντα ένα αριθμός, όπου δείχνει την προτεινόμενη διάρκεια ζωής από τη στιγμή που θα ανοίξει.

Στο μεταξύ, εκτός από τον αριθμό που αναγράφεται σε κάθε κουτί, ή μπουκάλι εξετάστε και μόνη σας την υφή, αλλά και την αίσθηση που αφήνει το προϊόν μακιγιάζ, που έχετε ξεχάσει για μήνες κάπου…

Μεικαπ

Ένα μεικαπ έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες έως 1 χρόνο. Για να αποφύγετε το όποιο δυσάρεστο φροντίστε να τοποθετείτε το προϊόν στο πίσω μέρος του χεριού σας και μετά από εκεί να το εφαρμόζετε. Αν δείτε ότι η σύστασή του αρχίζει να γίνεται πιο ανομοιόμορφη, τότε είναι η ώρα να το αφήσετε στην άκρη.

Υγρό highlighter

Ένα υγρό highlighter τείνει να διαρκεί επίσης 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο από την ημέρα χρήσης του. Σιγουρευτείτε ότι το διατηρείτε σε δροσερό μέρος.

Concealer

Για το concealer ισχύει η ίδια διάρκεια με το μεικαπ, 6 μήνες με 1 χρόνο. Μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο και μην αγγίζετε το βουρτσάκι με τα δάχτυλά σας. Και πάλι όταν παρατηρήσετε ότι το προϊόν δεν απλώνετε καλά ή έχει παράξενη υφή, αφήστε το στην άκρη.

Ρουζ και πούδρα

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ίδια πούδρα και το ίδιο ρουζ με ασφάλεια για 2 ολόκληρα χρόνια. Η πουδρένια υφή τους τους χαρίζει την μεγαλύτερη διάρκεια μεταξύ όλων των καλλυντικών και ειδικά αν καθαρίζετε συχνά τα πινέλα σας, μπορούν να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο.

Κρεμώδες ρουζ και προϊόντα σε μορφή stick

Αυτά έχουν διάρκεια 12 έως 18 μήνες και όταν παρατηρήσετε διαφορές στην υφή τους σε σχέση με πριν, είναι το σημάδι για να τα αποχωριστείτε.

Όλα τα προϊόντα χειλιών

Όλες οι κατηγορίες προϊόντων χειλιών έχουν διάρκεια ζωής περίπου 1 χρόνο. Φροντίστε μόνο να τα τοποθετείτε κι αυτά σε δροσερό μέρος και να τα απομακρύνετε από το boudoir σας όταν η υφή τους αλλάζει, είτε γίνονται πιο ξηρά, είτε κάνουν κόμπους.

Μολύβια φρυδιών και ματιών

Διατηρούνται έως και 1 χρόνο, καθώς συγκριτικά με άλλα προϊόντα για τα μάτια, αυτά ανανεώνονται συνεχώς όταν χρησιμοποιείτε ξύστρα. Αν θέλετε να αντέξουν παραπάνω, μην τα αφήνετε στο μπάνιο με τους υδρατμούς.

Mascara

Η κατάλληλη χρονική περίοδος  αντικατάστασης μιας mascara είναι οι 3 μήνες, ώστε να αποφύγετε ερεθισμούς στα μάτια. Επίσης, μη μοιράζεστε τη mascara με κανέναν.

Υγρό eyeliner

Σε ίδια γραμμή πλεύσης με τη mascara, ένα υγρό eyeliner διατηρείται για 3 με 4 μήνες και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παραπάνω από ένα άτομο. Τα μικρόβια μπορούν εύκολα να κυκλοφορήσουν σε αυτόν τον τύπο προϊόντος.

Σκιά ματιών

Ενώ έχουν πουδρένια υφή, η χρήση των σκιών ματιών πρέπει να περιορίζεται στους 3 με 6 μήνες, καθώς έρχεται σε επαφή με την περιοχή των ματιών. 

Gel eyeliner

Για μόνο 2 μήνες μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα gel eyeliner, καθώς συγκεντρώνουν βακτήρια εξαιρετικά εύκολα.

Βερνίκι νυχιών

Το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών έχει ημερομηνία λήξης 1 με 2 χρόνια αφότου αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Για να εξασφαλίσετε αυτή τη διάρκεια και να μην αλλοιωθεί, διατηρήστε το σε ένα δροσερό μέρος και χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Άρωμα

Ένα άρωμα μπορεί να διαρκέσει 3 με 5 χρόνια και κατακτά την πρώτη θέση στη λίστα μακροβιότερων προϊόντων περιποίησης. Για να το αποθηκεύσετε σωστά, κρατήστε το μόνο μακριά από τον ήλιο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα