Εντυπωσιακά μαλλιά πριν και μετά την παραλία: Η περιποίηση που θα τα μεταμορφώσει
Η περιποίηση των μαλλιών μετά την παραλία
Credit: @rose_bertram / Instagram

Αν μετά τις βουτιές σας στη θάλασσα περιποιήστε έξυπνα τα μαλλιά σας, τότε δεν έχετε κανέναν λόγο να προβληματίζεστε.

Αυτονόητα, το αλμυρό νερό έχει εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση αλατιού, το οποίο αφυδατώνει την τρίχα και το τριχωτό, αφήνοντάς τα μαλλιά ξηρά, εύθραυστα και επιρρεπή σε φθορές. Επιπλέον, τα καθιστά πιο ευάλωτα σε βλάβες από την έκθεση στον ήλιο και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει το χρώμα των μαλλιών και τη δομή τους ή ακόμα και άλλες χημικές διεργασίες, όπως μια θεραπεία κερατίνης.

Παρόλα αυτά, αν μετά τις βουτιές σας στη θάλασσα ακολουθήσετε μια προστατευτική ρουτίνα επανόρθωσης, τότε δεν έχετε κανέναν λόγο να προβληματίζεστε.

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το αλμυρό νερό

Το πιο ουσιαστικό tip είναι να τα ξεπλένετε πριν και μετά τη βουτιά σας. Έτσι τα μαλλιά απορροφούν λιγότερο αλμυρό νερό, και αποφεύγουν την αφυδάτωση.

Aν κολυμπάτε για άθληση ή γενικά είστε στο νερό πολλή ώρα, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα σκουφάκι κολύμβησης. Άρα τα μαλλιά δε θα είναι σε άμεση επαφή με το νερό.

Πριν και μετά την παραλία

Έχετε ένα leave in conditioner και μια βούρτσα ξεμπερδέματος στην τσάντα της παραλίας σας. Το leave in conditioner είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχός σας για πολλούς λόγους: Το αλμυρό νερό ‘ανοίγει’ τα λέπια της τρίχας προκαλώντας κόμπους και αφυδάτωση. Το leave in conditioner όμως σφραγίζει την επιφάνεια της τρίχας ώστε να μην απορροφά το αλάτι προλαμβάνοντας το σπάσιμο και την ψαλίδα.

Στο σπίτι

Για το λούσιμο, επιλέξτε έναν συνδυασμό θρεπτικού σαμπουάν και μαλακτικής κρέμας. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά, προσθέστε και μία θρεπτική μάσκα στην περιποίησή σας. (Ιδανικά κάντε το λούσιμό σας το συντομότερο δυνατό μετά την επιστροφή σας. Όπως δεν πρέπει να πάτε για ύπνο με μακιγιάζ, έτσι δεν θέλετε να πάτε για ύπνο με αλμυρό νερό στα μαλλιά σας).

Μετά το λούσιμο

Το κατάλληλο προϊόν με έλαια όπως δεντρολίβανο και ηλίανθος θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και θα καταπολεμήσει την ξηροδερμία που πιθανόν να προκαλεί το αλμυρό νερό. Απαραίτητη είναι μια θρεπτική σύνθεση κατά της ψαλίδας για τις άκρες και τα μεσαία μήκη των μαλλιών. Αυτή μπορεί να είναι και το leave in conditioner που αναφέραμε.

Το αλμυρό νερό μπορεί όντως να βλάψει τα μαλλιά. Aλλά με την κατάλληλη προετοιμασία και φροντίδα, θα απολαμβάνετε τα μπάνια στη θάλασσα χωρίς ανησυχία. Βάλτε τα κατάλληλα προϊόντα στην τσάντα της παραλίας και στο ντους (είτε στο σπίτι είτε στις διακοπές) και καλές βουτιές!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα