Εμφανίζετε συνέχεια σπυράκια «από το πουθενά»; Ίσως φταίει ο.. τρόπος που κοιμάστε

Καθαρίζετε σχολαστικά την επιδερμίδα του προσώπου σας κάθε βράδυ; Εφαρμόζετε όλα τα απαραίτητα προϊόντα καθημερινά, αλλά παρόλα αυτά εμφανίζετε σπυράκια;  Όχι, δεν υπάρχει μία σκευωρία εναντίον σας, γιατί πιστέψτε μας μπορεί να φταίτε εσείς για το λόγο που «φυτρώνουν» ξανά και ξανά σπυράκια στο κατά τα άλλα αλαβάστρινο δέρμα σας.

Ένας λόγος που μπορεί να βγάζετε σπυράκια «από το πουθενά»

Σύμφωνα με τον Swan Stevenson, συγγραφέα του βιβλίου Sleep Smarter, αν το πρόσωπο σας ακουμπάει στο μαξιλάρι όταν κοιμάστε (δηλαδή μπρούμυτα ή στο πλάι) έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε ακμή, από όταν είστε ξαπλωμένες ανάσκελα. It makes sense: το μαξιλάρι σας μαζεύει μικρόβια, τα οποία μεταφέρονται στην επιδερμίδα σας προκαλώντας σπυράκια. Η συγκεκριμένη στάση ύπνου μάλιστα βοηθάει στο να μην αποκτάτε ρυτίδες και λεπτές γραμμές, οπότε κορίτσια η στάση «μούμια» είναι μονόδρομος!

Επειδή αντιλαμβανόμαστε πως είναι δύσκολο να σιγουρευτείτε πως θα μείνετε στην ίδια πόζα όλο το βράδυ, φροντίστε τουλάχιστον να αλλάζετε πολύ συχνά την μαξιλαροθήκη σας και να την ψεκάζετε με ένα διάλυμα πρόπολης και tea tree oil, που έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram