Εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων με ένα beauty tool και μία μάσκαρα; Γίνεται!

Photo by Jose Pedro Ortiz

Υπάρχουν δύο είδη beauty junkies. Όσοι αγαπούν και ορκίζονται στο ψαλιδάκι βλεφαρίδων κι όσοι το έχουν στη συλλογή τους, αλλά βρίσκεται ξεχασμένο κι ίσως αχρησιμοποίητο σε κάποιο νεσεσέρ.

Ήρθε η ώρα, αυτό το ψαλιδάκι βλεφαρίδων να βγει από το νεσεσέρ και να ξαναδεί το φως του μπουντουάρ.

Το ψαλιδάκι βλεφαρίδων όταν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι απολύτως ασφαλές και σύμμαχος για ένα ακαταμάχητο βλέμμα.

Οι ειδικοί λένε συχνά πια ότι ένα καλό eyelash curler και η αγαπημένη μάσκαρα, μπορεί να δημιουργήσει εύκολα εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων, χωρίς κόπο.

Όλα ξεκινούν από την προετοιμασία

Η προετοιμασία αφορά και τις βλεφαρίδες και τα εργαλεία. Οι βλεφαρίδες πρέπει να είναι στεγνές και χωρίς προϊόντα (μάσκαρα, primer, έλαια κλπ) και τα εργαλεία πάντα καθαρά. Γενικότερα, οτιδήποτε πλησιάζει τα μάτια επιβάλλεται, έτσι ώστε να αποφευχθούν ερεθισμοί και μολύνσεις.

Χρειάζεται λίγη θερμότητα και υπομονή

Το μυστικό στην όλη διαδικασία είναι να γίνει αργά ώστε να μην τραυματιστούν κατά λάθος οι βλεφαρίδες. Ξεκινήστε με το να θερμάνετε ελαφρά το ψαλιδάκι βλεφαρίδων με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Δοκιμάστε στον καρπό πριν το τοποθετήσετε στις βλεφαρίδες σας, για να σιγουρευτείτε για τη θερμοκρασία.

Tip: Είναι σημαντικό το eyelash curler να καθαρίζεται σωστά μετά από κάθε χρήση για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του.

Πάρτε το χρόνο σας

Χρειάζεστε χρόνο μέχρι να πάρετε το κολάι και να γυρίζετε πιο γρήγορα τις βλεφαρίδες σας. Αυτό μάλιστα διασφαλίζει πως η διαδικασία θα γίνεται σωστά, χωρίς κόπο και χωρίς κανέναν κίνδυνο για τις βλεφαρίδες. Τοποθετήστε το ψαλίδι κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων (1-2 χιλιοστά πιο έξω από τις ρίζες των βλεφαρίδων) και ασκείστε ελαφριά πίεση για μερικά δευτερόλεπτα (περίπου δέκα).

3+1 τρόποι για να δυναμώσετε τις βλεφαρίδες

Ολοκληρώστε με μάσκαρα για όγκο ή/και μήκος

Αφού ολοκληρώσετε με το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες και έχετε δώσει την επιθυμητή καμπύλη, κλειδώστε το αποτέλεσμα με δυο στρώσεις μάσκαρα. Προτιμήστε μία μάσκαρα, που θα δώσει όγκο και θα κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται και πιο πυκνές.

Όπως και στα μαλλιά έτσι και στις βλεφαρίδες το κλειδί για σταθερό κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είναι πρώτα η θερμότητα και έπειτα ένα προϊόν (μάσκαρα) που θα το κλειδώσει και θα το αναδείξει.

Προτιμήστε τις αργές και ντελικάτες κινήσεις ώστε να δημιουργήσετε καμπύλη στις βλεφαρίδες.

Εις το επανιδείν!