Editor’s Choice: Το νέο άρωμα Oudpalao της Diptyque

Πιο θρυλικό από το λιβάνι, σπανιότερο από το σαφράν, πιο ακριβό από το κεχριμπάρι. Το Oud είναι το βαρύ, χρυσαφένιο ρετσίνι που αναπτύσσεται στο ασιατικό δέντρο Aquilaria με σκοπό να το προστατέψει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Όσο το κυκλώνει για να το προφυλάξει, τόσο αναδύει την υπνωτική του μυρωδιά. Ένα αρκετά ξυλώδες, με δερμάτινα τελειώματα, έντονο χαρακτήρα και μυστηριώδη ζωντάνια άρωμα. Ασύγκριτα ανθεκτικό, το oud αναφέρεται μέχρι και στην Αγία Γραφή ως το μέσο εκείνο που φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στους Θεούς του. Το δέντρο που το φιλοξενεί, η Aquilaria ευθύνεται για την ύπαρξή του και γι’ αυτό θεωρείται ένας αυθεντικός θησαυρός στον κόσμο των αρωμάτων. Είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Ασία καθώς καταφέρνει να μετατρέψει ένα άοσμο δάσος σε ένα εξαιρετικά αρωματικό κομμάτι γης.

Στα βιβλία και στις ασιατικές γειτονιές το oudαναφέρεται ως «υγρό χρυσάφι», καθώς το χρώμα και το πολύτιμο άρωμά του θυμίζει χρυσό. Ο οίκος diptyque επέλεξε το oud από τα δάση του Βόρειου Λάος, ως μια από τις πιο ποιοτικές αρωματικές ποικιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη ποικιλία ονομάζεται Palao και χρειάζεται 6 χρόνια μέχρι να μπορέσει να προσφέρει το πολύτιμο oudτου στα χέρια των αρωματοποιών. Η diptyque το συλλέγει με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβεται τον κύκλο της φύσης και τις παραδόσεις της Ανατολής, σε έναν κόσμο που το δέντρο Aquilaria αρχίζει και απειλείται με εξαφάνιση.

diptyque_OUDpaysage_RVB_150dpi

Η Ανατολή και η Δύση. Το Oud Palao υμνεί την ποικιλομορφία. Εκφράζει μια ενδιαφέρουσα μίξη συστατικών που διαφέρουν μεν μεταξύ τους, αλλά ισορροπούν μοναδικά. Κάθε έντονη νότα βρίσκει μια άλλη, λιγότερο ισχυρή, λιγότερο αναγνωρίσιμη για να ισορροπήσει με την ένταση της πρώτης. Ένα παιχνίδι εναρμόνισης ενσαρκώνεται όσο η αρωματική υπεροχή των δασών της Ασίας ενώνεται με το τριαντάφυλλο Βουλγαρίας, τη βανίλια Μαδαγασκάρης, το σανδαλόξυλο της Σρι Λάνκα, το πατσουλί Ινδονησίας, τοινδικό cypriol, τα ισπανικά λουλούδια και το λιβάνι Σομαλίας. Μια συνάντηση Ανατολής και Δύσης γεννάει ένα οσφρητικό μυστήριο, ένα ισχυρό αντικείμενο εθισμού εμποτισμένο με πολυτέλεια και πρωτόγνωρη ένταση. Ένα ταξίδι. Μια αρωματική μελωδία.

oudpalao editors

To Oud Palao εισχωρεί σε ένα μπουκάλι που τιμάει την αισθητική συνέχεια του οίκου, ντύνεται όμως με μια ατμόσφαιρα που μαρτυράει την διαφορετικότητα του αρώματος. Ένα γράφημα γεμάτο αντιθέσεις, ανατολίτικα μοτίβα συνδυασμένα με σύγχρονες απεικονίσεις, αρμονία και χάος, αρχέτυπα αποτυπωμένα σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις για να συνοδεύσουν αυτό που κρύβεται πίσω απο το γυαλί του αρώματος. Πάπυροι και στιλιζαρισμένα φυλλώματα που ενώνονται με στοιχεία από πίνακες του Gustav Klimt, Art Nouveau που εμπλέκονται με τα χρώματα μιας αραβικής νύχτας και έμπνευση από τη μαροκινή τέχνη zellige, την οποία έχει μελετήσει σε βάθος η συν-ιδρύτρια του οίκου Christiane Gautrot. Άλλη μια αποδειξη ότι το Oud Palao είναι ένα αντικείμενο συνάντησης μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης.

Δείτε ακόμα:

Επιτέλους! Η Vanessa Hudgens γύρισε στον παλιό καλό εαυτό της

Κοτσίδα στεφάνι: Η απόδειξη ότι δεν είναι μόνο καλοκαιρινό χτένισμα

Ναι, είναι αλήθεια, η Diane Kruger έβαψε κατά λάθος τα μαλλιά της πορτοκαλί

3 φαγητά που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε πρόβλημα με την ακμή

Editor’s Choice: Η κρέμα Shimmer Leg Fix της Nip + Fab