Έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; Τα 3 SOS για να τη φροντίσετε σωστά
ευαίσθητη επιδερμίδα τα sos της περιποίησής της
Credit: @louisedamas / Instagram

Hint: Η περιποίησή σας δεν πρέπει ποτέ να ενοχλεί π.χ. να τσούζει η επιδερμίδα.

Πριν δείτε τα παρακάτω, τσεκάρετε ότι η επιδερμίδα σας είναι πραγματικά ευαίσθητη και όχι, κρίνοντας από μία ή δυο μέρες που έχει κρύο, δε θα το βρείτε. Κάντε την εξής πολύ απλή κίνηση: Περάστε τα δάχτυλά σας με λίγη ως μέτρια πίεση στο πλάι του προσώπου. Αν η επιδερμίδα σας γίνει κόκκινη, τότε είναι ευαίσθητη. Μία άλλη ένδειξη είναι αν αντιδρά στα καλλυντικά προκαλώντας αίσθημα καύσου ή κοκκινίλες.

Ερεθίζεται εύκολα, είναι υπεραντιδραστικό και θέλει συνεχώς προσοχή και φροντίδα. Δε μιλάμε για κάποιο μωρό αλλά για την επιδερμίδα σας. Αν έχει αυτά τα γνωρίσματα, τότε ο φυσικός φραγμός της έχει διαταραχθεί, εντείνοντας συμπτώματα όπως κοκκινίλα και φαγούρα. Αυτός ο τύπος δέρματος μπορεί επίσης να παρουσιάσει ακμή ή ξηρότητα.

Τα συστατικά προς αποφυγήν

Το δύσκολο part στη δημιουργία της καλύτερης ρουτίνας περιποίησης του ευαίσθητου δέρματος είναι τα νέα καλλυντικά. Αυτό μπορεί να είναι tricky, ειδικά αν ακόμα και οι πιο απλές αλλαγές προκαλούν αντιδράσεις. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε τις ίδιες ήπιες, απλές φόρμουλες που διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο με ελάχιστους ερεθισμούς.

Αν λοιπόν έχετε ευαίσθητο δέρμα, πάντα να ελέγχετε τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Οι πιο κοινοί ερεθιστικοί παράγοντες είναι τα αρώματα, τα χρώματα και οι συντηρητικές ουσίες. Επιλέγετε ήπιες φόρμουλες χωρίς άρωμα, ούτε σαπούνια, ούτε οινόπνευμα. Επίσης αποφύγετε τα απολεπιστικά.

Να θυμάστε αυτό: Η περιποίησή σας δεν πρέπει ποτέ να ενοχλεί π.χ. να τσούζει η επιδερμίδα.

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης

Βήμα 1: Καθαρισμός

Το πρώτο βήμα είναι καίριο σε κάθε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Αν νιώθετε ερεθισμένη την επιδερμίδα μετά το πλύσιμο του προσώπου, μπορεί να συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ υψηλή (χλιαρό πρέπει να είναι το νερό για να αποφύγετε την αφαίρεση των φυσικών ελαίων του δέρματος). Επιπλέον τσεκάρετε το πίσω μέρος με τα συστατικά του καθαριστικού σας για πιθανά ερεθιστικά συστατικά.

Βήμα 2: Τόνωση και ενυδάτωση

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και εδώ. Όταν επιλέγετε ένα serum ή μία κρέμα, ψάξτε τα συστατικά που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά. Αυτά είναι πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, κεραμίδια. Εάν σας αρέσει το τόνερ μετά τον καθαρισμό, τότε επιλέξτε φόρμουλες χωρίς οινόπνευμα και αρώματα. Τέλος, η ιδανική κρέμα ενυδάτωσης είναι καταπραϋντική και απλή στη σύσταση χωρίς πολλά συστατικά.

Βήμα 3: Προστασία

Όπως και για κάθε τύπο, έτσι και για τον δικό σας, το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Το κλειδί είναι να βρείτε ένα με υψηλό δείκτη προστασίας ανεκτό από το ευαίσθητο δέρμα. Και φυσικά δεν πρέπει να φράζει τους πόρους ή να προκαλεί ερεθισμούς.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα