Έχεις ξηρό δέρμα; Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Instagram @pamarias

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της επιδερμίδας σας, καθώς την κάνει να μοιάζει ξηρή και αφυδατωμένη. Αυτό σημαίνει πως αυτή την εποχή, η ενυδάτωση και γενικώς η περιποίηση της θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Ωστόσο, εκτός από το κρύο, υπάρχουν και κάποια μικρά πράγματα που κάνετε και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σας τους μήνες του χειμώνα. Ποια είναι αυτά και πως μπορείτε να τα διορθώσετε;

Κάνετε ντουζ με καυτό νερό

Όσο απολαυστικό και να είναι αυτό για εσάς, η επιδερμίδα σας έχει διαφορετική άποψη. Το καυτό νερό διώχνει τη φυσική υγρασία του σώματός σας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σας να γίνεται πολύ ξηρή. Προτιμήστε λοιπόν το χλιαρό νερό και το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο.

Δεν έχετε επιλέξει σωστά την ενυδατική κρέμα

Όπως έχουμε ξαναπεί, η ενυδάτωση του σώματος σας με μία κρέμα είναι must τον χειμώνα. Πρέπει όμως να χρησιμοποιείτε και την κατάλληλη κρέμα για τη δική σας επιδερμίδα. Εάν η επιδερμίδα σας μοιάζει αρκετά ξηρή και αφυδατωμένη θα χρειαστείτε μία κρέμα σώματος με συμπυκνωμένη σύνθεση, η οποία θα αντιμετωπίσει την ξηρότητα.

Σκληρό σαπούνι

Αν χρησιμοποιείτε σκληρό σαπούνι, τότε μάλλον θα πρέπει να το πετάξετε. Τα σκληρά σαπούνια απομακρύνουν κάθε ίχνος λιπαρότητας κάτι που δεν θέλουμε. Προτιμήστε ένα κρεμώδες σαπούνι σώματος αντί για υγρό σαπούνι.

Δεν ενυδατώνεστε αρκετά 

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως εσείς δεν βοηθάτε την επιδερμίδα σας να αντιμετωπίσει την ξηρότητα. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, προσπαθήστε να πίνετε καθημερινά όσο περισσότερο νερό μπορείτε, να τρώτε πολλά φρούτα και εάν χρειαστεί μπορείτε να καταναλώνετε και βιταμίνες για την επιδερμίδα σας. Για αυτό φυσικά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.