Διεσταλμένοι Πόροι: Μπορούμε να τους συσφίξουμε με φυσικούς τρόπους στο σπίτι;
Συρρικνωμένοι πόροι
Credit: Gerneticitalia/Instagram

Οι διεσταλμένοι πόροι αποτελούν ένα διαδεδομένο πρόβλημα που αφορά πολλές από εμάς. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;

Συχνά τους παρατηρούμε ως μικρές οπές στο δέρμα. Αυτές μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ατελούς υφής και να ρίξουν την αυτοπεποίθησή μας. Παρά την επίδρασή τους όμως σε αυτή, η αντιμετώπισή τους μπορεί να είναι δυνατή με φυσικούς τρόπους. Ναι, χωρίς την ανάγκη για δαπανηρές επεμβάσεις στο δέρμα. Φυσικά λοιπόν και μπορούμε να το κάνουμε μόνες μας στο σπίτι.

Τι προκαλεί τους διεσταλμένους πόρους;

Οι πόροι στο δέρμα είναι συχνά έντονοι λόγω μιας πληθώρας παραγόντων. Καταρχάς από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος που ‘γεμίζει’ τους πόρους διαστέλλοντάς τους. Επίσης, η συσσώρευση κερατινοκυττάρων και ρύπων μπορεί να οδηγήσει στην ίδια κατάσταση. Τέλος, οι φυσιολογικές αλλαγές του δέρματος με την ηλικία πιθανόν να επηρεάσουν τη δομή του πόρου κάνοντας τον πιο ορατό. Εκτός όμως από αυτά υπάρχουν και τα κληρονομικά αίτια.

Φυσικοί τρόποι για τη συρρίκνωση των διεσταλμένων πόρων

Καθαρισμός του δέρματος

Η καθημερινή καθαριότητα του δέρματος βοηθάει στην απομάκρυνση του σμήγματος και των επιφανειακών ρύπων που διευρύνουν τους πόρους.

Εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού

Τα προϊόντα καθαρισμού με συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ ή αλφα-υδροξυοξέα προάγουν την απολέπιση του δέρματος, την εξυγίανση και τη μείωση του μεγέθους των πόρων.

Ατομική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Εφαρμόζουμε τακτικά αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις κρέμες και ορούς που ενυδατώνουν και ταυτόχρονα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του μεγέθους των πόρων. Συνήθως είναι συνθέσεις που αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι στοχεύουν σε αυτήν την ανάγκη.

Σύσφιξη των πόρων με φυσικές μάσκες

Ορισμένα φυσικά συστατικά όπως ο άργιλος, το πράσινο τσάι και η καταπραϋντική μέντα είναι ιδανικά για τον καθαρισμό σε βάθος της επιδερμίδας και συνεπώς στη μείωση του μεγέθους των πόρων.

Από την καθημερινή φροντίδα και τη χρήση φυσικών συστατικών μέχρι πιο εξειδικευμένα, η συνέπεια στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην εμφάνιση των ορατών πόρων.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα