Χρώμα μαλλιών: Το μυστικό για να διαρκέσει περισσότερο η βαφή σας
Credits: Unsplash

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να σπαταλάτε χρήματα για να κάνετε το πιο trendy χρώμα μαλλιών και αυτό να ξεθωριάζει μέσα σε μια εβδομάδα λόγω έλλειψης φροντίδας.

Είτε έχετε πλατινένια ξανθά, καστανά, μαύρα, κόκκινα ή ακόμη και μπλε μαλλιά, ένα είναι βέβαιο. Οτι απαιτούν επιπρόσθετη φροντίδα για να διατηρήσουν το χρώμα τους περισσότερο καιρό. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να σπαταλάτε χρήματα για να κάνετε το πιο trendy χρώμα μαλλιών και μετά να ξεθωριάζει μέσα σε μια εβδομάδα λόγω έλλειψης φροντίδας.

Με αυτές τις συμβουλές το χρώμα των βαμμένων μαλλιών σας θα παραμείνει ζωηρό, έντονο και λαμπερό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Μετά τη βαφή, περιμένετε 72 ώρες πριν τα λούσετε

Όταν βάφετε τα μαλλιά, τα ‘λέπια’ της τρίχας ανοίγουν, καθιστώντας ευκολότερη τη διείσδυση του χρώματος. Αν τα λούσετε πολύ σύντομα μετά τη βαφή, τα ‘λέπια’ της τρίχας μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτά, με αποτέλεσμα οι χρωστικές να φύγουν. Κάντε υπομονή τρεις μέρες. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε το χρώμα σας περισσότερο ανάμεσα στις επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Αποφύγετε τα σαμπουάν και conditioner με θειϊκά άλατα (sulfates)

Αυτό το χημικό συστατικό παράγει τον αφρό των σαμπουάν. Ωστόσο αυτό απειλεί τα φυσικά έλαια και την υγρασία των μαλλιών και κατ’ επέκτασιν συμβάλλει στην απομάκρυνση του όμορφου χρώματος για το οποίο ξοδέψατε ώρες και χρήματα στο κομμωτήριο για να επιτύχετε. Επιλέξτε ένα σαμπουάν και μαλακτική χωρίς θειϊκά άλατα για να σταματήσετε το ξεθώριασμα.

Κάντε χλιαρή τη θερμοκρασία του νερού κατά το λούσιμο

Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους (τα ‘λέπια’ που προαναφέραμε) της τρίχας, επιτρέποντας στο χρώμα να ξεθωριάσει. Γι’ αυτό, κάντε το λούσιμό σας σε χλιαρή. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό το μαλακτικό. Το κρύο νερό σφραγίζει τους πόρους και κλείνει στο εσωτερικό της τρίχας την υγρασία από το μαλακτικό και τη βαφή.

Αποφύγετε το πολύ συχνό λούσιμο

Ιδίως αν έχετε κάνει ένα ζωηρό χρώμα. Γιατί απομακρύνετε όχι μόνο τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν την τρίχα αλλά και τα μόρια της βαφής που διατηρούν το χρώμα των μαλλιών σας έντονο. Κάντε το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα ή ακόμη και 2-3 φορές την εβδομάδα. Όχι πιο συχνά, εκτός αν γυμνάζεστε πολύ. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και πρέπει να τα λούζετε καθημερινά, ένα dry shampoo 2-3 φορές την εβδομάδα θα σας λύσει το πρόβλημα.

Τα leave-in conditioner είναι απαραίτητα

Τα βαμμένα μαλλιά ή τα ταλαιπωρημένα από χημικές διεργασίες θέλουν επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο. Τα προϊόντα leave-in κάνουν τα μαλλιά σας πιο λεία και ενυδατωμένα.

Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα με αντηλιακά φίλτρα. Η χρήση λακ και προϊόντων διαμόρφωσης με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, θα κάνουν θαύματα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα