Μπορεί ένα αγόρι να βάφει τα μαλλιά του; Μπορεί.

Η πρώτη φορά που έβαψα τα μαλλιά μου ήταν σε ηλικία των 20 ετών. Ως γνήσιος επαναστάτης χωρίς αιτία τόλμησα ένα magic red που κάποτε είχε η Rihanna στο «Only girl in the world», αρκετά χρόνια πριν την pop star για να μην παρεξηγηθώ για κάποια αντιγραφή. Κράτησα τα μαλλιά αυτά για λιγότερο από ένα μήνα και οι αντιδράσεις που εξέλαβα ήταν από ακραία λατρεία μέχρι κατακραυγή. Δεν κατάλαβα καμία από τις δύο για έναν και απλό λόγο. Ήταν απλά ένα χρώμα μαλλιών που εκείνη τη χρονική συγκυρία εξέφραζε τη διάθεση μου και την ψυχολογική μου κατάσταση.

Τα χρόνια πέρασαν με τα φυσικά μου μαλλιά να με κάνουν να πλήττω ώσπου ξαναδοκίμασα και άλλα χρώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των οποίων το ginger, το ξανθό, το γκρι και το μπλε. Και ξαφνικά σε κάθε αλλαγή έβλεπα μια διαφορετική εικόνα που με διασκέδαζε και δεν με έκανε ποτέ να βαρεθώ. Μέχρι που κάποια στιγμή λόγω του ντεκαπάζ τα μαλλιά μου ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και τα επανέφερα στο φυσικό μου χρώμα. Οι μέρες και οι μήνες πέρναγαν και για ακόμα μια φορά έπληττα με τα φυσικά μελαχρινά μαλλιά μου, αλλά δεν ήμουν σε καμία θέση να ξεκινήσω χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες τύπου ντεκαπάζ.

giati eimai agori kai vafo ta mallia mou korres giannis tsioulis cartoon dandy (2)

Και ξαφνικά βρέθηκε στη ζωή μου η νέα βαφή της KORRES Argan Oil Advanced Colorant με την τεχνολογία Pigment-Lock, με την οποία μπόρεσα να κάνω ξανά την αλλαγή χωρίς κανένα κόστος στην ποιότητα του χρώματος και στη υγεία των μαλλιών μου. Και κάπως έτσι βρέθηκα ξανά να είμαι ένα περήφανος ginger. Αν έχετε απορία για το χρώμα που χρησιμοποιώ να σας πω πως είναι το 77.44 σε συνδυασμό με το 9.0, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης, γιατί το θέμα είναι γιατί κάποιος να βάφει τα μαλλιά του.

giati eimai agori kai vafo ta mallia mou korres giannis tsioulis cartoon dandy (3)

Η βαφή μαλλιών στους άντρες είναι συνυφασμένη με τις λευκές τρίχες και ένα απαίσιο κομοδινί χρώμα που δοκιμάζουν οι περισσότεροι όταν γκριζάρουν. Προσωπικά αν είχα φυσικά γκρίζα μαλλιά δεν θα πείραζα ούτε τρίχα από αυτά, γιατί τα βαμμένα μαλλιά δεν θα έπρεπε να δοκιμάζονται για να κρύψουν ατέλειες, αλλά για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας εικόνας που φαντάζεται κάποιος για τον εαυτό του. Όπως κάθε άντρας έχει το προσωπικό του στυλ και επιλέγει από το να ενδιαφέρεται ή όχι για το πως είναι ντυμένος και αναλόγως επιλέγει τα ρούχα του, έτσι ακριβώς είναι το χρώμα των μαλλιών.

giati eimai agori kai vafo ta mallia mou korres giannis tsioulis cartoon dandy (3)

Το ότι κάποιος γεννήθηκε σε μία χώρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά δεν σημαίνει ότι ένα διαφορετικό χρώμα μαλλιών δεν ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα του από το φυσικό του. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι το ζητούμενο, γιατί μπορεί να τολμήσεις κάτι που δεν σου πάει, απλά γιατί αυτή είναι η διάθεση σου ή αισθητική άποψη που θες να εκφράσεις μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εξάλλου τα αντρικά μαλλιά είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξουν από τα γυναικεία για τον απλούστατο λόγο ότι συνήθως είναι κοντά και στο χειρότερο σενάριο, αν όλα πάνε λάθος μπορείς απλά να τα κόψεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο συναισθηματικό κόστος.

giati eimai agori kai vafo ta mallia mou korres giannis tsioulis cartoon dandy (3)

Το θέμα με τη βαφή τους είναι απλά σαν να διαλέξεις χρώμα πουκάμισου ή γραβάτας και θέλω να πιστεύω πως δεν είναι πια ταμπού στις μέρες μας οποιοδήποτε χρώμα, οπότε η αλήθεια είναι πως η βαφή μαλλιών είναι κάτι που δύνανται να δοκιμάσουν όλοι, απλά επειδή βαριούνται το φυσικό τους. Απλά επειδή θέλουν. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα