Το trend “λευκασμένα φρύδια” πάει κι έρχεται κι απλά παρατηρήστε το!
photo by pinterest.com/behance/_created/

Ενα από τα πιο παράξενα trend φρυδιών έχει επανέλθει. Τα λευκασμένα φρύδια που μεσουράνησαν στα 90’s με τη Madonna να τα υιοθετεί είναι ξανά στο προσκήνιο, θέλοντας προφανώς να επισημανθεί όλο αυτό το πίσω-μπρος της εποχής.

Προσωπικά, δεν τη βρίσκω κολακευτική ως τάση, καθώς είναι σα να σβήνει την ένταση και δύναμη του βλέμματος. Ωστόσο, διασημότητες όπως η Lizzo, η FKA Twigs, επώνυμα μοντέλα και πολλές ιδιαίτερες περσόνες του TikTok κυκλοφορούν αραιά και που με bleached brows, όπως το λένε (ακόμη και δημιουργώντας τα για ένα μόνο look), χρησιμοποιώντας τα τόσο ανοιχτά φρύδια σαν ένα λευκό καμβά, που μπορεί να μεταμορφώσει το πρόσωπο με το makeup 

O makeup artist των stars Kevyn Aucoin είχε γράφει σχετικά γι’ αυτή την τάση στο βιβλίο του το 1997, Making Faces. Ο ίδιος μάλιστα είχε ασπρίσει τα φρύδια της Linda Evangelista και της Kate Moss, γράφοντας σχετικά: “Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αλλάξετε την όψη του προσώπου, απλώς ασπρίζοντας τα φρύδια σας. Ένα λευκασμένο φρύδι μαλακώνει την έκφραση, σε αντίθεση με το πιο σκούρο που δημιουργεί ένταση.”

Το ρεπορτάζ πάντως λέει, ότι το trend άρχισε να κάνει δειλά την εμφάνισή του λόγω της πανδημίας και μάλιστα πολλοί είναι οι makeup artists που αναφέρουν ότι το λευκό στα φρύδια λειτουργεί σαν  μια μάσκα προσώπου που εξυπηρετεί να δει κανείς την αληθινή λάμψη στα μάτια. “Είναι τρελό πώς αλλάζει δραστικά η ενέργεια σ’ αυτά”, δήλωσε χαρακτηριστικά μια φίλη του μακιγιάζ.

Προτείνω να παρατηρήσετε το trend κι όπως κάθε φορά, αποκωδικοποιήστε το πριν (αν κι εφόσον) το υιοθετήσετε.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα