Η L’ORÉAL αποτίει φόρο τιμής στην ομορφιά, στηρίζοντας την νέα έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, “Κάλλος: Η Υπέρτατη Ομορφιά”
Courtesy L’Oréal

Η L’Oréal, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ομορφιά, υποστηρίζει με υπερηφάνεια την επερχόμενη εμβληματική αρχαιολογική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, “Κάλλος: Η Υπέρτατη Ομορφιά”.

«Prêt-à-Porter»: Η σατιρική ταινία για την μόδα γίνεται σειρά


Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, διεξάγεται υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη και του επιμελητή Αρχαιοτήτων του Μουσείου, Δρος Ιωάννη Δ. Φάππα, και θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Courtesy L’Oréal

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, συνεχίζοντας τη σειρά πρωτοποριακών, αρχαιολογικών εκθέσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο, πραγματοποιεί αυτή τη μεγάλης κλίμακας έκθεση για την ομορφιά στην Αρχαία Ελλάδα, και την ιδέα του Κάλλους, παρουσιάζοντας 300 εμβληματικές αρχαιότητες από Μουσεία και Συλλογές της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Βατικανού.

Courtesy L’Oréal
Courtesy L’Oréal

Η έκθεση «Κάλλος: Η Υπέρτατη Ομορφιά» είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η ομορφιά κατείχε κεντρικό ρόλο στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας και το Κάλλος σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην ιστορία της. Η έννοια του Κάλλους στην υπέρτατη διάστασή της, δεν είναι απλώς μια λέξη που σημαίνει ομορφιά. Είναι ένα ιδεώδες που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική σκέψη και εκφράστηκε μέσα από τα ποιήματα των επικών (8ος αιώνας π.Χ.) και των λυρικών (7ος/6ος αιώνας π.Χ.) ποιητών.

Courtesy L’Oréal

Από τον πέμπτο/τέταρτο αιώνα π.Χ. και έπειτα, η έννοια του Κάλλους αποκρυσταλλώθηκε σταδιακά στα κείμενα των φιλοσόφων, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αυτό ως συνδυασμό της φυσικής εμφάνισης και των αρετών της ψυχής. Αυτή η διάσταση της ομορφιάς πέρα από την εμφάνιση, που συμβολίζει την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά, είναι ένα όραμα της ομορφιάς που παραμένει αληθινό μέχρι σήμερα.

Courtesy L’Oréal

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: www.cycladic.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα