Γιατί τα brownie glazed lips της Hailey Bieber θεωρήθηκαν προσβολή από τον makeup artist της Beyoncé;
Credit: Hailey Bieber/Instagram

Mπαίνοντας απ’ ευθείας στο θέμα, πιθανότατα, γιατί αυτή η σοκολατί απόχρωση δεν αντιπροσωπεύει απλά μια ακόμα τάση, αλλά μια κατάσταση την οποία έχει βιώσει προ πολλού η έγχρωμη κοινότητα.

Ο makeup artist της Beyoncé, Sir John Weighs έσπευσε να εξηγήσει για τα brownie glazed lips της Hailey.

“Δεν έχει να κάνει με τη Hailey. Κάποτε το μόνο που είχες ήταν ένα μολύβι χειλιών και ένα διάφανο gloss. Αναγκαζόμασταν να γίνουμε δημιουργικοί και να δοκιμάζουμε πράγματα μέσω ενός ανορθόδοξου τρόπου, εξαιτίας της έλλειψης προϊόντων για τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες”…

Credit: Diet Prada/Instagram

Όταν λοιπόν, τέτοιου είδους trends εμφανίζονται ξανά, εκλαμβάνονται από τη γενιά των social media με τον λάθος τρόπο. Το περιεχόμενο χάνει την ουσία του, η ιστορία πίσω από αυτά διαγράφεται και τελικά κάποιος celebrity καταλήγει να παίρνει τα εύσημα για μια ιδέα που όχι μόνο δεν του ανήκει, αλλά για μια τάση που κάποτε αποτέλεσε ανάγκη για έναν ολόκληρο λαό.

“Όλοι νιώθουμε ότι ανακαλύψαμε χρυσό για πρώτη φορά. Γι’ αυτό χρειάστηκε να κοιτάξουμε και να πούμε –ήμουν κι εγώ εκεί. Όταν ήταν πάνω στις αδερφές μου ή στη μητέρα μου, στις κοινότητες των Μαύρων και των Λατίνων, το αποκαλούσαν γκέτο. Τώρα που φοριέται από κάθε τόνο επιδερμίδας, εκλαμβάνεται ως fashion…” υποστήριξε ο Sir John Weighs, επαναφέροντας για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο το θέμα των ανισοτήτων.

Ίσως λοιπόν, πρέπει κι εμείς να αντιληφθούμε πως δεν αποτελούν τα πάντα μόδα και τάσεις. Ίσως, κάποια trends κρύβουν πίσω τους ένα βαθύτερο νόημα. Γι’ αυτό ας συμπεριφερόμαστε με σεβασμό και όχι να ισοπεδώνουμε τα πάντα στο βωμό των social media…

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα