Athonites: Το “must have” greek beauty brand από το ανέγγιχτο Όρος Άθως

Γη ευλογημένη. Μοναδική, εύφορη, άφθαρτη. Με δικό της μικροκλίμα και οικοσύστημα, χωρίς ίχνος ρύπανσης και θόρυβο, με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, “προικισμένη” σε βιοποικιλότητα, με πληθώρα φυτικών πρώτων υλών, βοτάνων αυτοφυών ή άγριας συγκομιδής από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες: μέλος του δικτύου NATURA 2000 και επίσημο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το όρος Άθως εδώ και 1.200 χρόνια διαφυλάσσει την αγνότητά του, συντηρεί τη μοναδικότητά του και προστατεύει τη διαβίωση διαφορετικών ειδών και τη βιοποικιλότητά του. Παρατηρώντας, μελετώντας και περιθάλποντας τα φυτά με φυσικές μεθόδους και παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, χρησιμοποιεί μόνο οργανικό λίπασμα, για να εισπράξει την πιο αγνή και ποιοτική πρώτη ύλη.

Η εύφορη Αθωνική γη

Οι θησαυροί του Όρους Άθω

Κάθε ένα από τα 1.453 διαφορετικά φυτά και τα τουλάχιστον 35 ενδημικά είδη της μοναδικής αυτής γης, αποτελεί ένα αριστούργημα της Φύσης ως προς την ποιότητα και τις ιδιότητές του. Η συλλογή των φυτικών πρώτων υλών στο όρος Άθως γίνεται με το χέρι (hand-picking), χωρίς μηχανική κατεργασία, για ελεγχόμενη κοπή στο κατάλληλο μέρος του φυτού και την αποφυγή δημιουργίας «πληγών» που μπορεί να το σοκάρουν, την κατάλληλη ώρα της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η άσκηση πίεσης στον κύκλο ζωής των φυτών ώστε να μεγαλώνουν σωστά και να διασφαλίζεται το μέλλον της Φύσης. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε φυτού που συλλέγεται, όπως η έντονη ευωδιά και η υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά. Στη συνέχεια, οι εκχυλίσεις με φυσικές (νερό, γλυκερίνη) και βιολογικές (αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) πρώτες ύλες γίνονται σε σύγχρονο, πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ εργαστήριο, με μεθόδους που διασφαλίζουν την ποιότητα και τη διατήρηση στο ακέραιο των πολύτιμων συστατικών.

Η μοναδική καινοτομία Athonites

Σε μία εποχή που θέλουμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι περιέχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα μας αλλά και τι αντίκτυπο έχουν στο μέλλον του πλανήτη, το brand Athonites έρχεται να προσεγγίσει τη δύναμη της Φύσης χρησιμοποιώντας βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας, συγκομιδής και συσκευασίας. Πολύ περισσότερο από ένα (ακόμα) ελληνικό beauty brand, συνδυάζει την υψηλής ποιότητας, καθαρή, φυσική, ηθικής προέλευσης πρώτη ύλη με την ενσυναίσθηση και τη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση. Τα άνθη, τα βότανα και τα φυτά παρατηρούνται και συλλέγονται ένα ένα με το χέρι, με απόλυτο σεβασμό από τους καλλιεργητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με αγάπη και φροντίδα τη Φύση.

Στη συνέχεια, έμπειροι χημικοί και φαρμακοποιοί, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντλώντας έμπνευση από χειρόγραφες συνταγές 1.200 ετών, αξιοποιούν τις φυσικές πρώτες ύλες και, σε συνδυασμό με ειδικά επιλεγμένα δραστικά συστατικά, αναπτύσσουν μοναδικές και αποτελεσματικές συνθέσεις που σκοπό έχουν να προσφέρουν καλύτερο well-being, αγνή λάμψη και απόλυτη ευεξία στο πρόσωπο και το σώμα.  Οι συνθέσεις των προϊόντων είναι ενισχυμένες με ένα αποκλειστικό υδατικό έγχυμα από νερό που ρέει στις φυσικές πηγές του Όρους Άθω, εμπλουτισμένο με ένα μείγμα από πέντε Αθωνικά βότανα (δενδρολίβανο, φύλλα αμπέλου, πεντάνευρο, καλέντουλα και σιδερίτη) με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που ενισχύουν την αντιγηραντική δράση των προϊόντων.

Όλα τα προϊόντα Athonites, αξιολογούνται και πιστοποιούνται ως φυσικά ή βιολογικά (organic), με ποσοστά φυσικότητας 84-100%. Οι clean συνθέσεις τους είναι απαλλαγμένες από «ύποπτα» συστατικά (parabens, sulphates, phthalates, GMOs, toxins, fillers, ορυκτέλαια, petroleum, petrochemicals, SLS, SLES, σιλικόνες, τεχνητά χρώματα και αρώματα) – χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συντηρητικά, φυσικά αρώματα και ένα φυσικό υποκατάστατο σιλικόνης από ελιά.

Είναι cruelty free, χωρίς ζωικά συστατικά, εκτός από παράγωγα μέλισσας στα δύο balms του brand, είναι δερματολογικά ελεγμένα και βιολογικά πιστοποιημένα από τον επίσημο φορέα aCert.

Η συλλογή των φυτικών πρώτων υλών στο όρος Άθως γίνεται με το χέρι (hand-picking).

Athonites: Πρότυπο βιώσιμου beauty brand

Από τη σπορά, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ξήρανση και την εκχύλιση, από την παραγωγή έως τη συσκευασία και την παράδοση των προϊόντων, τα προϊόντα Athonites εστιάζουν στη διαρκή βιωσιμότητα και τη μείωση του αποτυπώματός τους στον πλανήτη, σε κάθε στάδιο.

Ως προς την ανάπτυξη των φυτών, ακολουθούνται πρωτόκολλα περιβαλλοντικής και καλλιεργητικής διαχείρισης (ISO 14001) ενώ ελαχιστοποιείται η κατανάλωση φυσικών πόρων.

Τα τμήματα των φυτών που δεν προχωρούν σε επόμενο στάδιο της παραγωγής, δεν απορρίπτονται αλλά “επιστρέφουν” ξανά πίσω στη γη μέσω της κομποστοποίησης.

Όσον αφορά στις συσκευασίες, περισσότερο από 95% είναι είτε πλήρως είτε μερικώς ανακυκλώσιμες με στόχο αυτό το ποσοστό να φτάσει το 100%, το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιείται γυαλί και αλουμίνιο ώστε να ελαχιστοποιηθεί η χρήση πλαστικού όσο είναι αυτό δυνατό. Όταν δεν είναι εφικτή άλλη λύση,  χρησιμοποιείται πλαστικό PET για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα. Η εξωτερική συσκευασία αποτελείται από craft ανακυκλώσιμο χαρτί, δεν υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα αλλά QR codes, και η συσκευασία αποστολής είναι από ήδη ανακυκλωμένο χαρτί.

Η μάρκα Athonites ακολουθεί “Νο waste” πολιτική. Σε περίπτωση που η συσκευασία έχει κάποιο μικρό ελάττωμα, δεν αποσύρεται συνειδητά ώστε να παραμείνει πιστή στις αρχές της βιωσιμότητας και της φιλικότητας προς το περιβάλλον. Ακόμα και τα κτίρια του brand έχουν κατασκευαστεί βάσει των αρχών της οικολογικής αρχιτεκτονικής.

Μια “γενναιόδωρη” γκάμα

Στο brand Athonites συναντούμε δύο προϊοντικές σειρές: Τη Skin Line, που είναι βασισμένη στα πιο εκλεκτά και αγνά συστατικά της Αθωνικής Χερσονήσου και περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού (αφρό και έλαιο), περιποίησης προσώπου (κρέμες προσώπου, ματιών, ορό, ξηρό λάδι) και σώματος (κρέμα σώματος, χεριών και αφρόλουτρο). Φυσικά, βιολογικά συστατικά επιλεγμένα ένα προς ένα για την υψηλή αποτελεσματικότητά τους πρωταγωνιστούν σε κάθε skincare σύνθεση προσφέροντας την καλύτερη φυσική φροντίδα στην επιδερμίδα. Οι πλούσιες υφές τους απορροφώνται αμέσως και χαρίζουν μια υπέροχη αίσθηση άνεσης ενώ η ευωδιά τους προσφέρει μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης.

Must try: Athonites Protect and Rescue Precious Oil Face & Neck

Με συστατικά 100% φυσικής προέλευσης, βασισμένο σε ένα ισχυρό μείγμα 9 διαφορετικών ελαίων, το Λάδι Εντατικής Φροντίδας και Επανόρθωσης για το Πρόσωπο και τον Λαιμό, ενισχύει τη ζωντάνια της επιδερμίδας και μειώνει ορατά λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Έξτρα παρθένο αγριέλαιο συνδυάζεται με βιολογικά εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, φύλλων αμπέλου, άνθους καλέντουλας, άνθους/φύλλου/βλαστού σιδερίτη, φύλλων δενδρολίβανου, άνθους/φύλλου και βλαστού βαλσαμόχορτου, αιθέριο έλαιο και εκχύλισμα άνθους ελίχρυσου καθώς και βιολογικό έλαιο από πυρήνα βερίκοκου, σε ένα clean κοκτέιλ που προστατεύει την επιδερμίδα από την αφυδάτωση, την αναζωογονεί και καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης.

Η Wellness Line είναι η λύση-εξπρές όταν το πρόσωπο και το σώμα χρειάζονται άμεση βοήθεια. Η σειρά βασίζεται στα πιο ισχυρά συστατικά της Αθωνικής γης, με θεραπευτική ενέργεια για στοχευμένη ανακούφιση, καταπράυνση και φροντίδα. Μυϊκοί πόνοι, ξηροδερμία, ευαίσθητο δέρμα, σκασμένα χείλη, πρησμένα πόδια βρίσκουν τη λύση τους στις «συνταγές» της Wellness Line μέσω των balms, των gels και των κρεμών που σκοπό έχουν να προσφέρουν άμεσα ορατή ανακούφιση.

Must try: Athonites Hydrating Cooling Leg Gel

Ιδανικό για τα βαριά, κουρασμένα πόδια, αυτό το gel ανακουφίζει τα πόδια από το αίσθημα κούρασης και δυσφορίας, καταπολεμά άμεσα το οίδημα και την αίσθηση καύσου, ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα. Με 85,7% συστατικά φυσικής προέλευσης, συνδυάζει εκχυλίσματα ιπποκαστανιάς, ρούσκου, φύλλων αμπέλου, σπόρου κυπαρρισιού και άνθους καλέντουλας, αιθέριο έλαιο βιολογικής λεβάντας, εκχύλισμα άνθους άρνικας, βιολογική aloe vera, αιθέριο έλαιο μέντας και υδατικό έγχυμα 5 πιστοποιημένων βοτάνων βιολογικής καλλιέργειας και άγριας συγκομιδής. 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη φιλοσοφία και τις συνθέσεις αυτού του ξεχωριστού ελληνικού beauty brand στο www.athonites.com .

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα