Αυτές είναι οι βασικές διαφορές σε BB, CC και DD κρέμες – Πώς θα ξέρεις ποια να επιλέξεις

Instagram @bychloewen

Όσο περισσότερο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο περισσότερο θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Ο στόχος μας λοιπόν είναι να μπορούμε να δημιουργήσουμε το μακιγιάζ μας σε λίγα μόνο λεπτά. Ξεχνάμε λοιπόν το foundation και αναζητάμε νέα προϊόντα που θα μας  προσφέρουν και ενυδάτωση και κάλυψη.

Οι BB, CC και DD creams είναι αρκετές για να μας χαρίσουν την κάλυψη που θέλουμε, ενώ ταυτόχρονα θα ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους;

BB κρέμες

Οι BB κρέμες έχουν πάρει το όνομα τους από τους όρους Blemish Balm ή Beauty Balm και έχουν ως στόχο να μας προσφέρουν κάλυψη, αντηλιακή προστασία, ενώ περιέχουν αντιοξειδωτικά. Η σύνθεσή τους είναι πιο ελαφριά συγκριτικά με το foundation, αλλά προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη από μία ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Είναι ιδανικές για το καλοκαίρι και ειδικά εάν θέλεις να δημιουργείς natural looks. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως ακόμα και τις ημέρες που φοράς BB κρέμα, πρέπει να φοράς και αντηλιακό.

CC κρέμες

Οι διαφορές ανάμεσα σε BB και CC κρέμες είναι ελάχιστες. Το CC μεταφράζεται ως Color Correcting ή Complexion Corrector, χάρη στην ιδιότητά τους να καλύπτουν προβλήματα της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες ή διχρωμίες. Ανάλογα με την CC κρέμα που θα επιλέξεις όμως υπάρχουν και μεγαλύτερες διαφορές. Η καθεμία έχει διαφορετικά στοιχεία στη σύνθεση της που αφορούν την κάλυψη των δερματικών προβλημάτων και την αλλαγή χρωματικού τόνου και αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι κρέμες CC λειτουργούν ως θεραπείες περιποίησης του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες του χρόνου, ενώ είναι πιο παχύρρευστες. Αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερες για τον χειμώνα.

DD κρέμες

Εκτός από τις παραπάνω όμως υπάρχουν και οι DD κρέμες ή Dynamic Do-all. Οι DD κρέμες υπόσχονται μεγάλη αντηλιακή προστασία, αντιγηραντική δράση, σμίκρυνση των πόρων και των λεπτών γραμμών, εντατική ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη.

Ποια είναι η ιδανική για εσένα;

Οι BB και CC κρέμες είναι οι αγαπημένες των περισσότερων γυναικών καθώς μας βοηθούν να δημιουργούμε ένα ελαφρύ μακιγιάζ ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση. Δηλαδή, είναι ιδανικές για ένα φυσικό μακιγιάζ.

Οι κρέμες CC λειτουργούν ως θεραπείες περιποίησης του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες του χρόνου, ενώ είναι πιο παχύρρευστες. Αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερες για τον χειμώνα.

Οι ΒΒ κρέμες είναι πιο λεπτόρρευστες, συνεπώς καλύτερες για τους καλοκαιρινούς μήνες.