Άραγε υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε τα σπασμένα προϊόντα μακιγιάζ;
Σπασμένη τερακότα
Credit: Seintofficial/Instagram

Κι όμως, οι σπασμένες πούδρες, τα compact makeup και τα κραγιόν μπορούν να επιδιορθωθούν!

Πάνω στη βιασύνη μας, κι εκεί που βάζουμε την τελική πινελιά στο μακιγιάζ, πέφτει η πούδρα/το ρουζ/το makeup και σπάει σε χίλια κομμάτια. Και τώρα όχι μόνο πρέπει να καθαρίσουμε τον χαμό, αλλά να αγοράσουμε και νέο μιας και αυτό έσπασε και για πέταμα. Όλες μας έχουμε ζήσει μια τέτοια κατάσταση. Αυτό που δεν ξέραμε όμως πριν, είναι ότι οι πούδρες, τα compact makeup και τα κραγιόν ξανακολλάνε!

Πώς θα φτιάξουμε ένα σπασμένο προϊόν μακιγιάζ

Ανάλογα με τον βαθμό της φθοράς, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να επισκευάσουμε ένα σπασμένο προϊόν μακιγιάζ. Αν είναι μόνο μια λεπτή ρωγμή, πιέζουμε τη σκόνη με ένα πινέλο. Αυτό θα αποτρέψει την πρόκληση νέων ρωγμών. Σε περίπτωση που το προϊόν έχει γίνει σκόνη, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως πούδρα. Απλά το σπάμε ακόμα περισσότερο και το βάζουμε σε ένα δοχείο.

Όμως, αν ψάχνετε για πλήρη ανακατασκευή πιεσμένης πούδρας, τότε μια πιο “χειροπιαστή” προσέγγιση είναι απαραίτητη. Συλλέγουμε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε οινόπνευμα ή νερό για να επανασυνδέσουμε τα σπασμένα κομμάτια φτιάχνοντας μια πάστα.

Πώς θα φτιάξουμε ένα σπασμένο κραγιόν

Η επισκευή ενός κραγιόν που έχει σπάσει είναι ακόμα πιο εύκολη. Το αφήνουμε απλά στην κατάψυξη για να ενώσουμε τα κομμάτια. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, το ζεσταίνουμε λίγο, το βάζουμε σε ένα μικρό άδειο δοχείο και εφαρμόζουμε με πινέλο χειλιών.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά προϊόντα μακιγιάζ, τα οποία δεν μπορούμε να επισκευάσουμε. Όπως για παράδειγμα υγρά προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία, καθώς ο κίνδυνος τραυματισμού από τα θραύσματα είναι υψηλός.

Με οινόπνευμα, λίγη υπομονή και κάποια πίεση, μπορείτε να φτιάξετε ξανά τα σπασμένα προϊόντα μακιγιάζ. Ανακυκλώνουμε και επιδιορθώνουμε, δίνοντας νέα ζωή στα αγαπημένα μας καλλυντικά. Δεν πετάμε (σχεδόν) τίποτα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα