Αποφύγετε αυτά τα λάθη στην εφαρμογή του ρουζ που προσθέτουν χρόνια

Photo by Haley Lawrence

Το ρουζ ανήκει στο τοπ 5 των must have προϊόντων σχεδόν σε όλα τα γυναικεία νεσεσέρ. Είτε σε μορφή πούδρας, είτε κρεμώδες, είτε υγρό, κάθε ρουζ είναι ικανό να αλλάξει όλο το μακιγιάζ δίνοντας λάμψη, φρεσκάδα και ζωντάνια στο πρόσωπο.

Το ρουζ είναι ένα προϊόν πασπαρτού κι αγαπημένο. Αν και πολυχρησιμοποιημένο υπάρχουν ωστόσο κινήσεις στη χρήση του, που είναι ικανές να προσθέσουν χρόνια στην επιδερμίδα.

Οι make-up artists επισημαίνουν συχνά τα λάθη που γίνονται με το ρουζ, στην προσπάθεια να αποκτηθεί γρήγορα το πιο φρέσκο λουκ. Παρατηρείστε τα!

Εφαρμόζετε το ρουζ πιο κάτω από τα ζυγωματικά

Ένα από τα πιο συχνά παραστρατήματα που συμβαίνει με το ρουζ, είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια στα μάγουλα και να φτάσει πολύ πιο κάτω από τα ζυγωματικά. Αυτό οπτικά “τραβάει” την περιοχή προς τα κάτω. Ο κλασικός κανόνας είναι να βρείτε τα κόκκαλα στα ζυγωματικά σας χαμογελώντας και με μικρές κινήσεις να απλώσετε το ρουζ ακριβώς στο σωστό σημείο.

Tip: Αν χρησιμοποιείτε ρουζ σε σκόνη, να θυμάστε πάντα να τινάζετε το πινέλο καλά, ώστε να φεύγει η περίσσια ποσότητα, πριν το εφαρμόσετε.

Πέντε βήματα για να καθαρίσετε σωστά (και εύκολα) τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Βρείτε την πιο κολακευτική απόχρωση

Όταν επιλέγετε ένα ρουζ, κινηθείτε προς τόνους που είναι κοντά σε αυτόν της επιδερμίδας σας. Τα πιο ψυχρά χρώματα τείνουν να ακυρώνουν τους θερμούς τόνους της επιδερμίδας κάνοντας την να μοιάζει χλωμή και χωρίς ζωντάνια. Αντίστοιχα οι πιο θερμοί τόνοι ρουζ μπορεί να υπερνικήσουν τους ψυχρούς υποτόνους της επιδερμίδας, κάνοντας το αποτέλεσμα πολύ βαρύ και καθόλου φυσικό.

Beauty Hack: Το κόλπο για να βρείτε την ιδανική απόχρωση ρουζ

Χρησιμοποιείτε λάθος εργαλείο

Τα πινέλα του ρουζ είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αγκαλιάζουν τα μήλα σας. Είναι αρκετά πυκνά για να κρατάνε αρκετό χρώμα, αλλά παράλληλα βοηθούν στην ομοιόμορφη εφαρμογή και ανάμειξη. Ένα πολύ μικρό πινέλο θα κρατήσει υπερβολική ποσότητα χρώματος, ενώ ένα πιο μεγάλο πινέλο θα διασκορπίσει ομοιόμορφα το χρώμα και σε άλλες περιοχές του προσώπου.

Προσοχή στο εξής: Η εφαρμογή  του ρουζ περιμετρικά των ζυγωματικών, προς τις άκρες δηλαδή του προσώπου, είναι συνήθως αυτή η κίνηση που μπορεί να προσθέσει έξτρα χρόνια σε ένα πρόσωπο.

Διορθώνοντας απλά και εύκολα αυτές τις κινήσεις θα διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη λάμψη στην επιδερμίδα σας. 

Εις το επανιδείν!