Αντηλιακό προσώπου ή ενυδατική κρέμα με SPF; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα;

Instagram @novalanalove

Όλες οι beauty editors του πλανήτη δεν θα σταματήσουν να το γράφουν, δεν θα σταματήσουν να το φωνάζουν μέχρι να μην υπάρχει ούτε μία γυναίκα που να μην ακολουθεί αυτή την συμβουλή. Χρειάζεται να φοράμε αντηλιακό προσώπου 365 ημέρες τον χρόνο είτε έχει ήλιο είτε όχι. Πολλές γυναίκες βέβαια επιλέγουν να αντικαταστήσουν το αντηλιακό προσώπου που φορούν καθημερινά με μία ενυδατική κρέμα με SPF. Φτάνει όμως αυτό για να προστατευτούμε από τον ήλιο; Η απάντηση είναι δυστυχώς όχι.

Η προστασία που προσφέρουν συνήθως οι ενυδατικές κρέμες -με χρώμα ή χωρίς- είναι μέχρι 15 SPF, το οποίο δεν είναι αρκετό εάν πρόκειται να περάσετε την ημέρα σας κάτω από τον ήλιο. Χρειάζεται δηλαδή να συνδυάσετε το αντηλιακό προσώπου με την ενυδατική κρέμα για να είστε σίγουρες πως θα προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, ένα αντηλιακό προσώπου σας προστατεύει από τις ακτινοβολίες UVA και UVB, κάτι που δεν κάνουν οι ενυδατικές κρέμες με SPF.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές με αντηλιακή προστασία, ωστόσο καλό είναι να τις συνδυάζετε πάντα και με κανονικό αντηλιακό προσώπου.

Καθημερινά λοιπόν, αφού έχετε κάνει τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας, εφαρμόστε την ενυδατική με SPF, το αντηλιακό σας με SPF από 30 και πάνω, και στη συνέχεια δημιουργήστε το μακιγιάζ σας.