Πώς θα κάνεις το άρωμα σου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το καλοκαίρι

Συμβαίνει σε εμένα, συμβαίνει σε όλες μου τις φίλες και είμαι σίγουρη πως συμβαίνει και σε εσάς. Όλες οι γυναίκες λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι, θυμόμαστε να ψεκαστούμε με το αγαπημένο μας άρωμα. Η μυρωδιά του μας φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Λίγες μόλις ώρες αργότερα όμως νιώθουμε ότι η μυρωδιά έχει ξεθυμάνει. Είτε ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που φορούν το ίδιο άρωμα για χρόνια είτε σας αρέσει να δοκιμάζετε συνεχώς νέες μυρωδιές ένα είναι σίγουρο. Όταν φοράτε το άρωμα σας δεν θέλετε η μυρωδιά του να εξαφανίζετε αμέσως.

Don’t panic. Εμείς ανακαλύψαμε μερικά πολύ έξυπνα tricks που θα εξασφαλίσουν ότι το άρωμα σας θα κρατά για πολλές… πολλές ώρες.

#1

Θα πρέπει να θυμάστε πάντα να ψεκάζετε τα σημεία του σώματος που είναι γνωστά ως «σημεία σφυγμών», καθώς εκεί βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία. Τα σημεία αυτά είναι οι καρποί, ο αγκώνας, το πίσω μέρος των γονάτων και ο λαιμός.

#2

Όταν βάλετε άρωμα π.χ στους καρπούς σας, μην τους τρίβετε μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα από τα κλασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες και μειώνουμε τη διάρκεια του αρώματος μας.

#3

Το άρωμα σας πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο εάν η επιδερμίδα σας είναι ενυδατωμένη. Εναλλακτικά, πριν να ψεκάσετε το άρωμα σας στα σημεία που αναφέραμε και παραπάνω μπορείτε να εφαρμόσετε μία μικρή ποσότητα βαζελίνης.

#4

Ένα επιπλέον έξυπνο trick είναι να ψεκάσετε με το άρωμα σας ένα μαντήλι που έχετε συνεχώς μαζί σας ή το φουλάρι που πρόκειται να φορέσετε. Εναλλακτικά, ψεκάστε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το μέσα από τη μπλούζα σας. Έτσι, θα υπάρχει αντίδραση ανάμεσα στη θερμότητα του σώματος σας και του αρώματος και η διάρκεια του θα είναι μεγάλη.

Extra tip 1

Μπορείτε να ψεκάσετε και τη βούρτσα των μαλλιών σας πριν χτενιστείτε αντί να ψεκάσετε απευθείας τα μαλλιά σας. Έτσι, το άρωμα θα γίνει ένα με την τρίχα και θα διαρκέσει περισσότερο.

Extra tip 2

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαιτέρως υψηλές, είναι σημαντικό να προσέχετε που αποθηκεύετε θα αρώματα σας. Η τέλεια λύση είναι να τα αποθηκεύσετε μέσα στο ψυγείο σας. Εάν όμως αυτό δεν είναι εφικτό λόγω έλλειψης χώρου, επιλέξτε να τα τοποθετήσετε σε κάποιο δροσερό σημείο του σπιτιού σας.