Αλέκα Καμηλά: Αυτά είναι τα μυστικά ομορφιάς της

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τον κόσμο της ομορφιάς;

Ασχολιόμουν με τον αθλητισμό και δεν ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα για το μακιγιάζ. Κάπου λίγο μετά την εφηβεία μου, άρχισα να «κλέβω» κάποια από τα καλλυντικά της μαμάς μου. Θυμάμαι πως είχε ένα σοκολατί κραγιόν, το οποίο δεν μου πήγαινε καθόλου, αλλά το φορούσα γιατί ήταν ένα κραγιόν. Μετά τα 18, απέκτησα τα δικά μου προϊόντα μακιγιάζ.

Σήμερα, πόσο συνεπής είσαι με τη φροντίδα του εαυτού σου;

Ποτέ δεν φρόντιζα ιδιαίτερα την επιδερμίδα μου, ούτε με ενδιέφερε πολύ το μακιγιάζ μου. Ό,τι έκανα, το έκανα λόγω δουλειάς. Τώρα που πέρασαν τα χρόνια και εξαιτίας της εκπομπής χρησιμοποιώ καθημερινά βαρύ μακιγιάζ, πιάνω τον εαυτό μου να ασχολούμαι περισσότερο από ποτέ με κρέμες και παρατηρώ πως γίνομαι πιο σχολαστική στην περιποίηση.

Ποιo είναι το πιο πολύτιμο μυστικό που έχεις μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη συνεργασία σου με τους ειδικούς;

Όλοι πάντα μου έλεγαν να πίνω πολύ νερό. Ευτυχώς, είμαι τυχερή γιατί αγαπώ πολύ το νερό. Στα αλήθεια, δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα λίτρα πίνω καθημερινά. Ξεκινάω την ημέρα μου με ένα ποτήρι νερό, πίνω πολύ μέσα στην ημέρα και ξυπνάω ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πιω νερό. Πιστεύω πως έχει βοηθήσει πολύ την επιδερμίδα μου, καθώς είχα τάση ξηροδερμίας.

Ποιo είναι τα must της περιποίησής σου;

Η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου, των ματιών και του ντεκολτέ. Αλλάζω προϊόντα περιποίησης ανά εξάμηνο. Αυτή είναι μια συμβουλή που μου έχει δώσει η δερματολόγος μου και την εφαρμόζω. Επιπλέον, θέλω κάθε βράδυ να είμαι βέβαιη πως δεν έχει μείνει ίχνος μακιγιάζ στην επιδερμίδα μου. Ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα καθαρισμού είναι το νερό Bioderma Sébium H2O.

Διαβάστε όλα τα μυστικά της στο νέο InStyle Ιουνίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.