Αυτό είναι το ιδανικό μακιγιάζ για καστανά μάτια

photo credit: Instagram

Τα καστανά μάτια είναι χαρακτηριστικό που μοιράζεται πάνω από το 50% του πληθυσμού στον κόσμο, και μιας και έχουν  το πιο συνηθισμένο χρώμα, είναι λογικό οι περισσότερες σκιές να τους ταιριάζουν και να τα κολακεύουν. Είτε έχετε μελί, είτε πράσινες, είτε σκούρες καφέ αποχρώσεις στα καστανά σας μάτια, αυτός είναι ένας οδηγός βήμα – βήμα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να είναι το eyeshadow game σας on point.

Βήμα 1ο : Η προετοιμασία

Για να διατηρηθεί όποιο μακιγιάζ επιλέξετε να κάνετε στα μάτια, καλό είναι να ξεκινήσετε με ένα primer, που θα τοποθετήσετε πάνω και κάτω από το βλέφαρο. Μετά χρησιμοποιήστε concealer για να διορθώσετε τυχόν δυσχρωμίες, κοκκινίλες και μαύρους κύκλους (τώρα που ξέρετε και αυτό το μυστικό το βλέμμα σας θα δείχνει αμέσως πιο ξεκούραστο).  Για την καλύτερη εφαρμογή του concealer, προτείνω να χρησιμοποιήσετε το μικρό σας δαχτυλάκι, για να μπορείτε να χειριστείτε με μεγαλύτερη ακρίβεια το προϊόν στην εξαιρετικά λεπτή περιοχή γύρω από τα μάτια. Κι όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, χτίζουμε πάντα σταδιακά και προσθέτουμε λίγο λίγο το εκάστοτε προϊόν μακιγιάζ για να έχουμε απόλυτο έλεγχο στο αποτέλεσμα. Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή του concealer, περάστε τη βάση που χρησιμοποιείτε και στο υπόλοιπο πρόσωπο, για να έχετε έναν ομοιόμορφο τόνο και να τοποθετηθεί καλύτερα η σκιά στα καστανά μάτια σας.

Βήμα 2ο : Τα φρύδια

Τα φρύδια είναι το «κάδρο» των ματιών και γι αυτό οφείλουν να είναι περιποιημένα και καλοσχηματισμένα.  Κανείς δεν θα πει καλά λόγια για το μακιγιάζ των ματιών σας, αν έχετε κακοφτιαγμένα φρύδια. Δώστε τους λοιπόν σχήμα, χτενίστε τα και καλύψτε τυχόν κενά δημιουργώντας «τριχούλες» εκεί που δεν υπάρχουν, με την βοήθεια ενός λεπτού πινέλου, για να δημιουργήσετε το κατάλληλο πλαίσιο για τα καστανά μάτια σας.

Βημα 3ο : Οι σκιές

Αρχικά διαλέξτε ένα καλό πινελάκι για σκιές. Προτείνω το All Purpose Brush της Radiant και το Blending Eyeshadow Brush της Νars.

ALL-PURPOSE-BRUSH 600x600 καστανά μάτια

eyeshadow brush nars καστανά μάτια
Ξεκινήστε με μια ματ καφέ σκιά σαν βάση σε όλο το βλέφαρο, σε μια απόχρωση ίδια ή έναν τόνο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σας. Για λόγους ευκολίας, θα σας πρότεινα να επενδύσετε σε μια παλέτα σκιών με nude αποχρώσεις, καθώς έχετε περισσότερες επιλογές για να τονίσετε τα καστανά μάτια σας.

ΚΟΡΡΕΣ THE ABSOLUTE NUDES VOLCANIC MINERALS EYESHADOW PALETTE
ΚΟΡΡΕΣ THE ABSOLUTE NUDES VOLCANIC MINERALS EYESHADOW PALETTE

Στην συνέχεια, με το πινέλο σας, τοποθετήστε μια σκιά, επίσης ματ αλλά πιο σκούρα από αυτή που διαλέξατε προηγουμένως, και απλώστε την πάνω από το κινητό βλέφαρο για να δώσετε όγκο και βάθος στο βλέμμα.

Μετά, για να προσθέσετε λίγο χρώμα, διαλέξτε μια ζεστή ιριδίσουσα σκιά, την οποία θα βάλετε στο κινητό βλέφαρο, με προσοχή να μην χαλάσετε το αποτέλεσμα που δημιουργήσατε με τις προηγούμενες σκιές. Για να το πετύχετε, ξεκινήστε από το κέντρο του βλεφάρου, και κινηθείτε προς την εξωτερική γωνία του ματιού.

Βημα 4ο  Φωτίστε το βλέμμα

Δεν θα μπορούσαμε να προτείνουμε ολοκληρωμένο μακιγιάζ ματιών, χωρίς την χρήση highlighter. Με μια ανοιχτόχρωμη σκιά (ή και το highlighter σας), φωτίστε το κέντρο του βλεφάρου και την εσωτερική γωνία των ματιών για να τραβήξετε την προσοχή στα καστανά μάτια σας. Θα πρότεινα να το κάνετε  χρησιμοποιώντας το μικρό δαχτυλάκι του χεριού σας, για να μην μουτζουρώσετε τις υπόλοιπες σκιές.

Maybelline Master Chrome Metallic Highlighter
Maybelline Master Chrome Metallic Highlighter

Βήμα 5ο : Η μάσκαρα

Απλώστε δύο στρώσεις μάσκαρα ΜΟΝΟ στις πάνω βλεφαρίδες, για να τονίσετε τα καστανά μάτια σας, και να φωτίσετε το βλέμμα, δίνοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Benefit They're Real Mascara
Benefit They’re Real Mascara

Βήμα 6ο : Το προαιρετικό

Εάν θέλετε να δώσετε περισσότερη ένταση στο βλέμμα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό eyeliner σε ανοιχτούς καφέ τόνους, το οποίο θα τοποθετήσετε στην εσωτερική γραμμή των ματιών σας.

Sephora ColorBlock Liner - Eyeliner feutre στην απόχρωση Tan Lines
Sephora ColorBlock Liner – Eyeliner feutre στην απόχρωση Tan Lines

Αυτός είναι ο οδηγός για το τέλειο μακιγιάζ  των καστανών ματιών.

Πως σας φαίνεται;

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram