Αυτή η βαφή κάνει τα μαλλιά να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την διάθεσή σας

Φανταστείτε να είχατε ξανθά μαλλιά μέσα στο σπίτι, τα οποία όμως θα γίνονταν μπλε όταν βρισκόσασταν σε εξωτερικούς χώρους. Ή να είχατε μαύρα μαλλιά, που θα μετατρέπονταν σε κόκκινα όταν κοκκινίζατε. Όχι, δεν μιλάμε για τον κόσμο του Χάρι Πότερ, αλλά για μία νέα, πολύ πραγματική βαφή μαλλιών, που κάνει όλα τα παραπάνω.

Η επιστήμονας Lauren Bowker, την οποία πολλοί αρέσκονται να χαρακτηρίζουν ως «μάγισσα», είναι η ιδιοκτήτρια του οίκου/εργαστηρίου THEUNSEEN, η τελευταία συλλογή του οποίου μόλις παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Αυτό που έκανε το συγκεκριμένο show να ξεχωρίζει είναι πως τα μαλλιά των μοντέλων ήταν βαμμένα με την πιο πρόσφατη εφεύρεση της Bowker, το Fire, μία βαφή που αντιδρά στη θερμοκρασία του σώματος και του περιβάλλοντος.

Πώς κατάφερε να δημιουργήσει την καινοτόμα αυτή βαφή;  «Μου αρέσει να αναμειγνύω πράγματα. Ακόμη και ως παιδί συνήθιζα να αναμειγνύω διάφορα αποστάγματα στο μπάνιο και να πειραματίζομαι με υλικά και ότι είχα στη διάθεση μου. Όλα είναι θέμα χημείας. Η βαφή που έφτιαξα δημιουργεί αντίδραση όταν έρθει σε επαφή με τον ζεστό και τον κρύο αέρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει χρώμα. Αν, ας πούμε, έχεις κόκκινα μαλλιά και βρεθείς στον αέρα μπορεί τα μαλλιά σου να γίνουν μπλε», εξήγησε η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα αντιγράψετε αυτό το εντυπωσιακό μακιγιάζ της Jennifer Lopez

Unicorn braid: Πώς θα κάνετε το χτένισμα που λατρεύουν οι celebrities

Δεν θα πιστεύετε τι κάνει η Kate Middleton για να έχει λαμπερή επιδερμίδα

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram