7 συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσεις στην καθημερινότητα σου για τέλεια επιδερμίδα

Instagram @rouge

Υπάρχουν μέρες που κοιτάμε το πρόσωπο μας στον καθρέφτη και δείχνει υπέροχο. Έτσι, χρειάζεται να απλώσουμε απλώς την ενυδατική κρέμα μας. Τι γίνεται όμως, τις φορές που η επιδερμίδα μας είναι αφυδατωμένη, δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη; Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα έχουμε ακολουθήσει σωστά τη beauty routine μας. Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει, αρκεί να προσθέσουμε στη καθημερινότητα μας τις παρακάτω συνήθεις.

Ποιες είναι αυτές;

Να χρησιμοποιούμε το σωστό προϊόν καθαρισμού

Δεν θα πρέπει να αγοράζουμε τυχαία το προϊόν που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό της επιδερμίδα μας. Αντιθέτως θα πρέπει να επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας πρωί και βράδυ

Οι καλύτερες στιγμές για να εφαρμόσουμε την ενυδατική μας κρέμα είναι αμέσως μετά το ντους σου και ακριβώς πριν πέσουμε για ύπνο. Καλό είναι μάλιστα να αποφύγουμε τα προϊόντα με βαριά σύνθεση ή άρωμα.

Δεν πρέπει να ακουμπάμε το πρόσωπο μας με τα δάχτυλα

Μπορεί να ξεφύγει από την προσοχή μας, αλλά ίσως ακουμπάμε το πρόσωπο μας περισσότερο από όσο θα έπρεπε και από όσο πιστεύουμε. Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικές. Έτσι, δεν θα μεταφέρουμε βακτήρια στην επιδερμίδα μας.

Να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα προϊόντα

Αυτό σημαίνει πως εκτός από το γεγονός πως πρέπει να επιλέγουμε τα προϊόντα με βάση τον τύπο της επιδερμίδας μας, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και άπειρα προϊόντα. Η παραφορτωμένη επιδερμίδα δεν σημαίνει πως είναι λαμπερή.

Να φοράμε καθημερινά αντηλιακό

Είτε είναι μία βροχερή ημέρα είτε έχει ηλιοφάνεια, εάν θέλουμε να έχουμε τέλεια επιδερμίδα δεν θα πρέπει να παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό μας.

Να θυμόμαστε να κάνουμε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, τον ιδρώτα και τη σκόνη από την επιδερμίδα μας. Θα πρέπει να επιλέξουμε το σωστό προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας μας και να βάλουμε την απολέπιση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας.

Να καθαρίζουμε συχνά τα πινέλα μακιγιάζ

Καλό είναι να καθαρίζουμε τα πινέλα μας μία φορά την εβδομάδα, για να αποφείγουμε μολύνσεις ή ερεθισμούς.