Ευτυχώς, με τις σωστές τεχνικές και προϊόντα, μπορούμε να διατηρήσουμε το μακιγιάζ μας αναλλοίωτο και φρέσκο ανεξάρτητα από τη ζέστη.
Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να κάνουν το μακιγιάζ μας να λιώσει. Και ποια θέλει να τριγυρνά στους δρόμους και να πηγαίνει στα ραντεβού της με έντονες γυαλάδες από ιδρώτα;
7 tips για να μην «λιώσει» το μακιγιάζ
- Λιγότερο foundation
- Concealer αντί για foundation
- Προϊόντα μακράς διάρκειας
- Χαρτάκια Απορρόφησης
- Layering
- Χρήση primer
- Σπρέι σταθεροποίησης
Χρησιμοποιούμε λιγότερο μακιγιάζ
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το πρώτο βήμα είναι να ελαφρύνουμε το μακιγιάζ μας. Λιγότερα προϊόντα σημαίνουν αυτόματα και λιγότερες πιθανότητες να λιώσει. Επιλέγουμε ελαφριά προϊόντα και περιορίζουμε το μακιγιάζ στα απαραίτητα.
Προτιμάμε concealer αντί για foundation
Αντί να καλύψουμε όλο το πρόσωπο με foundation, χρησιμοποιούμε concealer μόνο στα σημεία που θέλουν κάλυψη. Το concealer έχει πιο παχύρευστη υφή και είναι λιγότερο πιθανό να ‘τρέξει’ με τη ζέστη.
Επιλέγουμε προϊόντα μακράς διάρκειας
Επενδύουμε σε συνθέσεις μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια. Προϊόντα όπως το foundation και το κραγιόν μακράς διάρκειας διατηρούν το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Αντικαθιστούμε την πούδρα με χαρτάκια απορρόφησης
Αποφεύγουμε την πούδρα, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα να δείχνει θαμπό και να φράξει τους πόρους. Αντί αυτού, χρησιμοποιούμε χαρτάκια απορρόφησης για να αφαιρέσουμε την περίσσεια λιπαρότητα χωρίς να χαλάσουμε το μακιγιάζ μας.
Κάνουμε layering
Το layering του μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίησή του. Ξεκινάμε με ένα υγρό foundation και μετά χρησιμοποιούμε bronzer ή ρουζ σε πούδρα για να το «κλειδώσουμε» στη θέση του.
Χρησιμοποιούμε primer
Το primer ματιών αποτρέπει το eyeliner και τη σκιά ματιών από το να ‘λιώσουν’, και το primer προσώπου διατηρεί το foundation στη θέση του.
Τελειώνουμε με σπρέι σταθεροποίησης
Ένα καλό setting spray μπορεί να κάνει θαύματα. Ψεκάζουμε το πρόσωπό μας μετά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ για να το σταθεροποιήσουμε και να το διατηρήσουμε φρέσκο όλη μέρα.