5+1 τρόποι να εξαφανίσετε (ή έστω να μειώσετε) τις ρυτίδες στο πρόσωπό σας

Pixelformula

Pixel Formula

Κάποιες γυναίκες είναι τυχερές και δεν εμφανίζουν ρυτίδες μέχρι να περάσουν τα 40. Κάποιες άλλες ξεκινούν να τις βλέπουν από τα 20. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν και η ποιότητα του δέρματος και οι ρυτίδες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κληρονομικότητα (ευχαριστούμε μαμά και μπαμπά!) υπάρχουν τρόποι να επιβραδύνετε τα σημάδια του χρόνου και να αντιμετωπίσετε αυτές τις πρώτες ρυτίδες. Διαβάστε ποιοι είναι παρακάτω και ανακαλύψτε ποια προϊόντα θα σας βοηθήσουν.

Μην παραλείπετε τον καλό ύπνο! Οι αντοχές σας είναι ακόμα μεγάλες, δεν σας πήραν τα χρόνια, όμως ο σωστός ύπνος ξεκουράζει και την επιδερμίδα εκτός από το σώμα μας. Είναι η ευκαιρία του δέρματος να αναπλάσει τον εαυτό του και να θέσει σε λειτουργία όλους τους μηχανισμούς επανόρθωσης που διαθέτει. Κοιμηθείτε λοιπόν καλά και αν μπορείτε ανάσκελα. Γιατί; Γιατί περιορίζετε το «τσαλάκωμα» της επιδερμίδας στο μαξιλάρι. Ναι, δυστυχώς συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων.

Μην καπνίζετε! Θα γεράσετε νωρίτερα (είπε η καπνίστρια beauty editor). Το κάπνισμα είναι από τους νούμερο ένα παράγοντες για την πρόωρη γήρανση μαζί με τον ήλιο. Κόψτε το λοιπόν, δεν σας προσφέρει τίποτα εκτός από κακή υγεία και έλλειψη χρημάτων. Σκεφτείτε την οικονομία που θα κάνετε και αμέσως μόλις το κόψετε θα δείτε τεράστια διαφορά στην επιδερμίδα σας.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό!  O ήλιος είναι υπεύθυνος για την πρόωρη γήρανση, για την αφυδάτωση της επιδερμίδας και για την καταστροφή της δομής της. Για να μην μιλήσουμε για τον καρκίνο του δέρματος και έχει τόσο όμορφη ημέρα έξω. Προστατευτείτε και πιστέψτε μας, θα μαυρίσετε και φορώντας αντηλιακό. Απλά θα το κάνετε με ασφάλεια.

ANTHΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΤΡΟ SPF 30, KORRES

Τρώτε σωστά! Τα ποτά, τα τσιγάρα, τα ξενύχτια και τα burgers συμβάλλουν στη δημιουργία των ρυτίδων και το ότι είστε ακόμα μικρή δεν σημαίνει ότι επειδή δεν φαίνονται αμέσως, οι ρυτίδες δεν θα εμφανιστούν. Προσέξτε τη διατροφή σας, φροντίστε τι βάζετε στο σώμα σας και αυτό θα σας ανταμείψει κάνοντάς σας να δείχνετε πιο νέα από ότι είστε στ’ αλήθεια.

Μην το παρακάνετε με τον καθαρισμό! Ναι, είναι απαραίτητος για το όμορφο δέρμα αλλά αν το παρακάνετε (πολύ scrub, πολλές φορές, λάθος προϊόντα) τότε αφαιρείτε από την επιδερμίδα σας πολύτιμα συστατικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό της και… καλά το μαντέψατε, τη δημιουργία ρυτίδων. Ειδικά αν έχετε προβλήματα με ατέλειες πρέπει να προσέξετε μην εκτροχιαστείτε.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα! Δείτε τα αγαπημένα μας παρακάτω και προμηθευτείτε asap ένα (ή περισσότερα).

Nuxuriance Ultra Creme Nuit, Nuxe

Slow Âge, Vichy

Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, Estée Lauder

Extra-Firming Night Cream For All Skin Types, Clarins

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram