5 τρόποι για να αφαιρέσετε τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σας
Η Emrata με κοντό καρέ
Credit: Emrata/Instagram

Άραγε υπάρχουν «θαυματουργοί» τρόποι για να απαλλαγούμε από τα σημάδια της βαφής μαλλιών;

Κάθε φορά που αποφασίζουμε να αλλάξουμε το χρώμα των μαλλιών μας, μαζί με το νέο look αποκτούμε και κάτι έξτρα – τους έντονους λεκέδες βαφής στο δέρμα μας. Κι όταν το χρώμα λερώνει το δέρμα, η διαδικασία αφαίρεσής του μοιάζει σχεδόν αδύνατη, ιδιαίτερα όταν η βαφή έχει σκούρα απόχρωση.

5 τρόποι για να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα της βαφής από το δέρμα

Οξυζενέ και αλάτι

Αναμειγνύουμε μια μικρή ποσότητα οξυζενέ με αλάτι κουζίνας για να δημιουργήσουμε ένα εξουδετερωτικό μείγμα. Το εφαρμόζουμε στους λεκέδες και το αφήνουμε για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε με ένα βαμβάκι ή μια απαλή πετσέτα.

Λάδι καλέντουλας

Η καλέντουλα έχει φυσικές ιδιότητες καθαρισμού και καταπραϋντικής δράσης. Εφαρμόζουμε λίγη από αυτή σε ένα βαμβάκι και κάνουμε απαλό μασάζ στους λεκέδες.

Ανανάς

Το ένζυμο που περιέχει ο ανανάς, το bromelain, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του χρώματος από το δέρμα. Απλώνουμε λίγο φρέσκο ανανά στην περιοχή που έχει λερώσει η βαφή και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά πριν το ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό.

Πάστα μαγειρικής σόδας και νερού

Αναμειγνύουμε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με νερό για να δημιουργήσουμε μια πάστα. Την απλώνουμε στις περιοχές με το χρώμα και την αφήνουμε να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και απαλές κινήσεις.

Η ίδια η βαφή

Κι όμως, μπορεί να μοιάζει παράδοξο, ωστόσο η μέθοδος αυτή λειτουργεί κάθε φορά. Πριν λοιπόν ξεπλύνουμε τη βαφή από τα μαλλιά μας, παίρνουμε μερικές τούφες, τις βρέχουμε και τις τρίβουμε απαλά πάνω στους λεκέδες. Ύστερα, ξεπλένουμε με νερό και εφαρμόζουμε το κλασικό σαμπουάν. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα