5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ που δεν είχατε σκεφτεί

Οι λάτρεις του μακιγιάζ ήδη γνωρίζετε πόσο απαραίτητα είναι τα σφουγγαράκια για να πετύχετε αυτό το τέλειο «τελείωμα» στο foundation που βλέπουμε στο Instagram. Ίσως ξέρετε πως με αυτά μπορείτε να εφαρμόσετε και όλα τα υγρά ή κρεμώδη προϊόντα του μακιγιάζ, όπως ρουζ ή highlighter. Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα όμως δεν φαντάζεται καν η πλειοψηφία των γυναικών είναι πως τα σφουγγαράκια έχουν αμέτρητες χρήσεις στην ομορφιά και μπορούν να δώσουν τη λύση σε πολλά «προβλήματα».

Διαβάστε παρακάτω πέντε genius τρόπους να χρησιμοποιήσετε τα σφουγγαράκια.

Κραγιόν

Εφαρμόστε το αγαπημένο σας ματ κραγιόν στα χείλη και έπειτα ταμπονάρετε τα με ένα σφουγγαράκι. Το αποτέλεσμα θα θυμίζει stain και το προϊόν θα μείνει για ώρες στα χείλη σας, χωρίς να «μεταναστεύει» στα δόντια ή το πηγούνι σας.

Περιποίηση

Ακριβώς όπως και με τα κρεμώδη προϊόντα του μακιγιάζ, έτσι και αυτά της περιποίησης μπορούν να απλωθούν με ένα σφουγγαράκι, ειδικά σε περιοχές όπως τα μάτια που δεν θέλουν έντονες κινήσεις και τραβήγματα. Φροντίστε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό σφουγγαράκι και όχι αυτό του makeup.

Smokey eye

Αντί να παιδεύεστε για να πετύχετε το τέλειο smokey eye με σκιές, απλώς βάλτε λίγο μολύβι στα βλέφαρά σας και με την άκρη του σφουγγαριού μουτζουρώστε το ώστε να απλωθεί.

Μαλλιά

Αν κάνετε μόνες σας ανταύγειες στο σπίτι, δοκιμάστε να απλώσετε τη βαφή σε μεμονωμένες τούφες των μαλλιών σας με ένα σφουγγαράκι. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο φυσικό από όταν το κάνετε με τα δάχτυλά σας, θυμίζοντας μπαλαγιάζ.

Self tan

Κάνετε self tan και μονίμως δεν μπορείτε να καλύψετε με αυτό σημεία όπως τα αυτιά σας; Ένα σφουγγαράκι θα δώσει τη λύση, αφού οι γωνίες και το μικρό του μέγεθος βοηθούν στο να αποκτήσετε πρόσβαση.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram