5 Πράγματα που έμαθα κάνοντας πολλή παρέα με το Νικόλα Βιλλιώτη

5 pragmata poy ematha apo to nikola villiotiΥπάρχουν πολλά αχτύπητα και αχώριστα δίδυμα γυναικών και hair experts. Βλέπετε, η σχέση του κομμωτή με την κάθε μια από εμάς είναι ξεχωριστή αλλά για μερικούς ξεπερνά τα επαγγελματικά όρια. Η Jennifer Aniston είναι αχώριστη με τον Chris McMillan, η Jessica Chastain με τον Renato Campora και εγώ (Χριστίνα Χρόνη εδώ) με το Νικόλα Βιλλιώτη. Μπορεί εγώ να μην είναι του βεληνεκούς των προαναφερθέντων star ΠΡΟΦΑΝΩΣ, όμως ο Νικόλας είναι τόσο καλός και ακόμα καλύτερος από τους διάσημους hair stylists (μια μέρα θα μας τον κλέψει το Hollywood, το ξέρω). Γνωριστήκαμε μέσα από τη δουλειά μας (beauty εγώ, hair expert extraordinaire εκείνος), ανέλαβε τα μαλλιά μου και πλέον καταλαμβάνει μια από τις πιο ξεχωριστές θέσεις στην καρδιά μου. Στα χρόνια που γνωριζόμαστε με έχει βρίσει, έχω φάει ξύλο (του αρέσει να με ακούει να φωνάζω), έχω γελάσει μέχρι δακρύων και έχω μάθει άπειρα πράγματα για τα μαλλιά, το χρώμα και πάνω από όλα τη ζωή. Κάθε ώρα μαζί του είναι σχολείο, ψυχοθεραπεία και ευτυχία και θα μοιραστώ λίγη από τη σοφία του μαζί σας αφού έχω την τιμή να τον αποκαλώ φίλο μου πια.

Σε αυτό το σημείο να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για τα duckfaces, μας είναι αδύνατον να βγάλουμε νορμαλ φωτογραφία.

nikolas xristinaΜε το να αγνοείτε την ψαλίδα δεν την ξεφορτώνεστε
Έχω το σύνδρομο της Ραπουνζέλ. Θέλω μακριά, πλούσια μαλλιά και κάθε φορά που ο Νικόλας πλησιάζει με το ψαλίδι του γίνονται επικοί καυγάδες γιατί απλά δεν θέλω να τα κόψω. «Δεν έχεις μακριά μαλλιά, μακριές ουρές έχεις και είναι άσχημο, πως αλλιώς να στο πω. Αν τα κόψεις θα μακρύνουν» μου λέει πάντα αποσπώντας την προσοχή μου και κάνοντας την πρώτη ψαλιδιά. Ναι, με αιφνιδιάζει και τον ευχαριστώ γιατί ο Νικόλας έχει δίκιο (έχει πάντα δίκιο). Κόβοντας τις νεκρές και άσχημες άκρες τα μαλλιά όντως δυναμώνουν και όντως μακραίνουν. Μπορεί να σας φαίνεται πως το έχετε ακούσει χίλιες φορές αλλά ισχύει. Το λέει ο Νικόλας, άρα είναι νόμος.

Ξεχάστε τι θέλετε, ζητήστε τι χρειάζεστε
Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει το χρώμα (ξέρει το χρώμα καλύτερα από ότι το χρώμα ξέρει τον εαυτό του) αυτός είναι ο Νικόλας Βιλλιώτης. Κάνει αλχημείες και μαγικά στα κεφάλια μας και ξέρει τι θέλουμε. Λάθος! Ξέρει τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε γιατί εγώ θέλω σαντρέ ξανθό σε κόκκινη βάση και αυτό απλά δεν γίνεται. Δεν γίνεται γιατί ο Νικόλας ενδιαφέρεται να έχει όμορφο αποτέλεσμα σε όμορφα μαλλιά, Όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα με κάθε κόστος. Για το Νικόλα όλα γίνονται αλλά δεν θα το κάνει αν πρόκειται να θυσιάσει έστω και στο ελάχιστο την υγεία των μαλλιών μας. Μπορεί να χτυπιέμαι στο πάτωμα με μια φωτογραφία της Claudia Schiffer στα χέρια κι εκείνος να με κοιτάζει ατάραχος. «Προτιμάς πολλά ωραία μαλλιά ή 5 τρίχες βαμμένες ξανθές;» είναι η απάντησή του. Στο τέλος φεύγω με το ωραιότερο χρώμα του κόσμου και υγιή μαλλιά κι έχω μάθει πως αυτό είναι που έχει σημασία.

nikolas xristinaΗ φυσική υφή των μαλλιών μας είναι πολύ καλύτερη από ότι νομίζουμε
«Φυσικά μαλλιά, όμορφα φυσικά μαλλιά δες τα παιδάκια που δεν κάνουν τίποτα. Έχεις δεί παιδάκι με άσχημα μαλλιά;» λέει πάντα και τελικά έχει δίκιο. Μπορεί όσες έχουν ίσια μαλλιά να γκρινιάζουν για μπούκλες και όσες έχουν τις μπούκλες να γκρινιάζουν για ίσια μαλλιά αλλά η αλήθεια είναι μια: η φύση ξέρει και ο Νικόλας ξέρει και τα μαλλιά μας φυσικά είναι ομορφότερα από ότι νομίζουμε. «Αν τα περιποιηθείς σωστά δεν θα ξαναχρειαστείς πιστολάκι» λέει και συνεχίζει μουρμουρώντας «Να με ακούγατε εσείς οι γυναίκες, να με ακούγατε έστω και λίγο».

Δεν είναι όλα τα σαμπουάν ίδια
Ούτε τα conditioner ούτε οι μάσκες. «Είναι δυνατόν να παίρνεις σαμπουάν επειδή μυρίζει ωραία;» λέει και έχει δίκιο. Ναι, θέλουμε να μυρίζουν ωραία τα μαλλιά μας αλλά θέλουμε και αποτέλεσμα. Γι’ αυτό έχω καταλήξει να κάνω τουλάχιστον μια ώρα να διαλέξω τον τέλειο συνδυασμό σαμπουάν-μάσκας. Και μια συμβουλή ακόμα με αγάπη από το Νικόλα. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά η μάσκα σας πρέπει να είναι για βαμμένα μαλλιά. Με τη βαφή τα μαλλιά παύουν να είναι λιπαρά, ξηρά, ταλαιπωρημένα ή οτιδήποτε άλλο, είναι βαμμένα, τα βαμμένα είναι κατηγορία από μόνα τους.

nikolas xristinaΟ Νικόλας έχει πάντα δίκιο
Αν σας πει προτείνω να κάνουμε αυτό το χρώμα, με αυτή την τεχνική, με αυτά τα ξανοίγματα μην αρνηθείτε, θα μετανιώσετε πικρά. Ξέρει ακριβώς τι να κάνει για να τονίσει ακόμα και το χρώμα των ματιών σας  συνεπώς ακόμα κι αν έχετε αμφιβολία κρατήστε τη. Πηγαίνετε σπίτι, λουστείτε, ξανακοιταχτείτε και πάρτε τον τηλέφωνο για να τον ευχαριστήσετε γιατί έχετε τα πιο όμορφα μαλλιά που είχατε ποτέ…

Δείτε ακόμα:

Αποκλειστικό: Τα μαλλιά της Demy on stage και στο κόκκινο χαλί από το Νικόλα Βιλλιώτη

Ο Νικόλας Βιλλιώτης προτείνει το πιο εύκολο καλοκαιρινό χτένισμα

Αποκλειστικό: Tρία τέλεια χτενίσματα για το καλοκαίρι και όλα τα tips από το Νικόλα Βιλλιώτη