4 μύθοι για τα έλαια προσώπου που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε
Instagram: @jessicaclements

Καταλαβαίνουμε πλήρως: το να απλώσετε ένα έλαιο προσώπου στο δέρμα σας –ειδικά εσείς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα- είναι κάπως τρομαχτικό. Κάτι μας λέει όμως πως στο νου σας έχετε τους παρακάτω μύθους για αυτά και για αυτό τα «φοβάστε». Ισχύουν όμως όντως; Κάποια ναι και κάποια όχι. Διαβάστε παρακάτω και ετοιμαστείτε να αγαπήσετε –ή έστω να τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε- ένα έλαιο προσώπου.

ΜΥΘΟΣ: Τα έλαια δεν είναι αποτελεσματικά στην αντιγήρανση

ΑΛΗΘΕΙΑ: H βασική αρχή της αντιγήρανσης είναι η καλή και σωστή ενυδάτωση. Τα έλαια παγιδεύουν την υγρασία στην επιδερμίδα συνεπώς είναι ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στα σημάδια της γήρανσης.  Επίσης, είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που αποτρέπουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών κι έτσι διατηρούν το δέρμα νεανικό για περισσότερο χωρίς εξωτερικές επιθέσεις.

ΜΥΘΟΣ: Tα  έλαια προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο το χειμώνα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι νέες φόρμουλες απορροφούνται άμεσα, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και της χαρίζουν τέλεια λάμψη. Δεν είναι πυρηνική φυσική, τα λάδια είναι παντός καιρού και ιδανικά για μετά τη θάλασσα μάλιστα.

The Renewal Oil, La Mer

ΜΥΘΟΣ: Δημιουργούν σπυράκια

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οποιοδήποτε προϊόν και αν χρησιμοποιήσετε το οποίο είναι λάθος για το δέρμα σας μπορεί να το κάνει να αντιδράσει και άρα να εμφανίσει σπυράκια. Αν επιλέξετε το σωστό τύπο ελαίου το μόνο που θα συμβεί στο δέρμα σας είναι να δείχνει υπέροχα λαμπερό και ενυδατωμένο. Υπάρχουν μάλιστα και αντιβακτηριδιακά λάδια, ιδανικά για επιδερμίδες με τάση προς ακμή. Συνεπώς όχι, τα έλαια δεν προκαλούν σπυράκια.

ΜΥΘΟΣ: Είναι ακατάλληλα για τις λιπαρές επιδερμίδες

ΑΛΗΘΕΙΑ: Μπορεί στη θεωρία, η χρήση λαδιού σε ένα ήδη λιπαρό δέρμα να μην έχει λογική. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν ειδικά λάδια που ρυθμίζουν το σμήγμα και μπορούν να κάνουν θαύματα για τις λιπαρές επιδερμίδες.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα