3 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα στη ζώνη Τ

Photo by Sasha Zlochevskaya

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς, αλλά και της περίσσειας γυαλάδας, κυρίως για τις λιπαρές επιδερμίδες κι αφορά τη ζώνη Τ.

Ο όρος ”ζώνη Τ” είναι λίγο πολύ γνωστός όρος σε όλους. Είναι εκείνο το σημείο όπου το μέτωπο ενώνεται με τη μύτη και το πηγούνι σχηματίζοντας το γράμμα Τ και τείνει να συγκεντρώνεται η περισσότερη λιπαρότητα, καθώς εκεί βρίσκονται και οι περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες.

Η ρουτίνα ομορφιάς της Victoria Beckham είναι ο ορισμός του less is more

Η έξτρα λιπαρότητα όμως δεν χρειάζεται να σας προβληματίζει τις ημέρες με περισσότερη ζέστη και υγρασία, καθώς με τρεις απλούς τρόπους είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

Σωστός καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι πάντα ένα απαραίτητο βήμα, για την εξισορρόπηση της λιπαρότητας στην επιδερμίδα. Μην το παρακάνετε όμως. Ακόμα και τους πιο θερμούς μήνες που η θέα του καθαριστικού και του κρύου νερού είναι δελεαστική, μην υποκύψετε. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση της λιπαρότητας. Δύο φορές την ημέρα είναι αρκετές.

Απολέπιση κι ενυδάτωση

Ένα ήπιο απολεπιστικό κατάλληλο για καθημερινή χρήση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και την περίσσεια λιπαρότητα, προκειμένου η ενυδάτωση να δουλέψει καλύτερα. Εννοείται ότι και η λιπαρή επιδερμίδα κινδυνεύει από αφυδάτωση, ειδικά το καλοκαίρι. Προτιμήστε λοιπόν ενυδατική με ανάλαφρη υφή, που θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμα και μέσα στην ημέρα, αφήνοντας ματ την επιδερμίδα σας.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για κάθε τύπο επιδερμίδας και όλο το χρόνο. Για να αποφύγετε όμως τη λιπαρότητα, που ίσως προκαλέσει το αντηλιακό εξαιτίας της πλούσιας σύνθεσής του, μην ξεχνάτε να ρίχνετε και μια ματιά στα συστατικά πριν επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Προτιμήστε αντηλιακό, που να διατηρεί ματ την επιδερμίδα.